Serie A

Rating: 4 stars Italië

Serie A

Calcio is back! Met Napoli is winnaar van de Scudetto ligt de Serie A weer helemaal open. Vele clubs doen mee om de bovenste plaatsen. En de strijd is niet alleen de titel van Italië, maar met 3 Italiaanse teams in de Europese finales van vorig seizoen, doet het Italiaanse voetbal weer helemaal mee. In de jaren '80 en ’90 trokken internationale topspelers als Van Basten, Gullit, Maradona, Matthäus, Gascoigne en eerder Platini massaal naar dè topcompetitie van Europa. Kan Napoli de titel prolongeren? Of gaan dit jaar uitdagers als AC Milan, Inter, Napoli, AS Roma, Lazio of zelfs Atalanta Bergamo er met de Scudetto vandoor? Geniet in steden als Milaan, Rome, Turijn en Napels van het buitenleven en van de heerlijke Italiaanse keuken. En van calcio niet te vergeten!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Let op: wedstrijden worden pas enkele weken voor de betreffende speelronde definitief vastgesteld. Met de Forza Wedstrijdgarantie bent u beschermd tegen verplaatsingen.
Toon resultaten

Meest geboekte clubs

Alle clubs

(2) voetbalreizen gevonden

juni 2023

 • Serie A
  zondag
  04 jun 15.00 u
  AC Milan
  AC Milan v Hellas Verona
  Hellas Verona
  Vanaf
  329
  Per persoon
  Boek nu
 • Serie A
  zondag
  04 jun 15.00 u
  AS Roma
  AS Roma v Spezia
  Spezia
  Vanaf
  419
  Per persoon
  Boek nu

Wedstrijdkalender Serie A (Italië)
Welke verplaatsingsrisico's gelden bij het boeken van uw voetbalreis naar Italië?

Op deze pagina leggen we u graag uit welk speeldagen en mogelijke aftraptijden er zijn in de Engelse voetbalcompetitie. Daarbij maken we onderscheid tussen weekend wedstrijden en midweekse wedstrijden. Daarnaast leggen we u uit welke bijzondere uitzonderingen er zijn in het Engelse voetbal, omdat sommige speelrondes tegelijk met bekervoetbal (FA Cup en League Cup) worden gepland. Tot slot geven we u advies hoe u bij het boeken van uw reis naar Engeland het beste met deze omstandigheden om kunt gaan.

Een beller is sneller! Bel ons gerust op 0497-620413 voor persoonlijk reisadvies m.b.t. eventuele verplaatsingen!                           

Wat zijn de mogelijke speeldagen en aftraptijden in de Serie A?
De wedstrijden worden aan het begin van het seizoen verspreid over 38 speelrondes. In de regel zijn er maar 3 midweekse speelrondes, de rest wordt ‘gewoon’ in het weekend gepland. Dit zijn de mogelijke aftraptijden:

Weekend wedstrijden*

 • Vrijdag 20.45 u
 • Zaterdag 15.00 u / 18.00 u / 20.45 u
 • Zondag 12.30 u / 15.00 u / 18.00 u / 20.45 u
 • Maandag 20.45 u

Let op: In het seizoen 2018/19 werden maar liefst 88% van de weekendwedstrijden op zaterdag of zondag gespeeld. Er werd slechts in 5% van de gevallen op vrijdag en 7% op maandag gespeeld. De traditionele topwedstrijden tussen clubs als AS Roma, Juventus, AC Milan, Internazionale en Napoli worden in onze ervaring meestal op zondagavond om 20.45 u gepland.

Midweekse wedstrijden*

 • Dinsdag 19.00 u / 21.00 u
 • Woensdag 19.00 u / 21.00 u
 • Donderdag 21.00 u

In het seizoen 2018/19 werd slechts 3 keer midweeks gespeeld, en daarbij werden 77% van de wedstrijden op woensdag gespeeld, en de rest op dinsdag (10%) en donderdag (14%).

Wanneer wordt het speelschema in Italië bekend gemaakt?
Italië is één van de laatste competities die hun speelkalender voor het hele seizoen bekend maken. Meestal zo rond 20 juli, maar dit kan wat opschuiven in een jaar van een EK- of WK-eindronde. Later worden zo’n 4 tot 8 weken voor de betreffende speelronde de definitieve data en aftraptijden bekend gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met Europese bekerverplichtingen en live TV-uitzendingen. Bij wijze van hoge uitzondering wordt daar in Italië (in tegenstelling tot andere landen) later nog wel eens een beetje mee geschoven.

Wanneer en hoe kunt u het beste uw reis naar Italië boeken?
In algemene zin zijn er meer dan genoeg goedkope vluchten beschikbaar naar populaire steden als Rome, Milaan en Napels. Tegenwoordig communiceert de Italiaanse voetbalbond redelijk vroeg het TV-schema, dus zou u kunnen overwegen daar op te wachten voordat u uw vlucht boekt. Dan loopt u geen risico op verplaatsingen. 
In algemene zin geldt bij voetbalreizen dat u het pakket van ticket(s) en hotel het best zo vroeg mogelijk kunt boeken, zeker omdat u daar volgens onze Forza Wedstrijdgarantie later altijd nog kosteloos mee kunt schuiven. Naarmate de beschikbaarheid terug loopt stijgen immers de prijzen van zowel vluchten als wedstrijdtickets. Maar wanneer kunt u het beste uw vlucht boeken? Dat hangt er van af of de wedstrijd al is vastgesteld volgens het TV-schema. Op onze site ziet u bij elke wedstrijd door middel van een gekleurd bolletje of deze al is vastgesteld (groen) of niet (rood). Dat heeft de volgende consequenties:

Groen: Vastgestelde wedstrijden (live TV-uitzending)
Als het TV-schema eenmaal is vastgesteld, dan kunt u met een gerust hart uw vlucht, boot of trein direct boeken. Op onze site vindt u per bestemming uitgebreide informatie over de beschikbare reisroutes en aanbieders. Een minimaal pakket bestaat uit de tickets met 1 overnachting maar natuurlijk is dat te verlengen.

Rood: Niet vastgestelde wedstrijden
Als het TV-schema nog niet is vastgesteld, dan heeft u wat ons betreft de volgende opties:

 • Wachten tot het schema wel is vastgesteld. Het voordeel is dat u dan precies weet wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, en u daar uw reisplannen op af kunt stemmen. Als u graag een 2-daagse reis wilt boeken, of juist 2 wedstrijden in één voetbalreis wilt bezoeken, dan is dit de beste keuze. Het nadeel is dat u wat duurder uit bent omdat de kosten van vluchten en tickets stijgen naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Ook kan een wedstrijd natuurlijk uitverkocht raken.
 • Tenminste een 3-daagse reis boeken, zodat de kans heel groot is dat de wedstrijd binnen het geboekte reisschema valt. U bent dan het goedkoopste uit, maar loopt wel een klein risico. Wat ons betreft te overzien, en later altijd nog aan te passen. Het omboeken van een vlucht kost normaal zo’n € 40 tot € 80 per persoon, daarnaast is eventueel een extra overnachting nodig. Zorg in dit geval dat u op zaterdag tenminste om 12.00 u in de speelstad bent, voor een eventuele vroege aftrap op zaterdagmiddag. 

Forza adviseert om zo vroeg mogelijk te boeken
Wij adviseren ondanks een eventueel verplaatsingsrisico om zo vroeg mogelijk te boeken, en daarbij tenminste uit te gaan van een 3-daagse reis van zaterdagochtend tot maandag (weekend wedstrijden) of van dinsdagochtend tot donderdag (midweekse wedstrijden). Natuurlijk wordt het verplaatsingsrisico nóg minder als u op voorhand al voor een 4-daagse reis kiest.

Het vroegste tijdstip op zaterdag is 15.00 u. Afhankelijk van de transfertijd naar het centrum adviseren we om te zorgen dat uw heenvlucht op zaterdag uiterlijk 3 uur voor de aftraptijd aan zal komen. Veel vertraging is niet gebruikelijk, maar indien mogelijk is het natuurlijk altijd beter om vroeger aan te komen. Bij onvoldoende keuze aan vroege vluchten, kunt u altijd op vrijdag(avond) al heen reizen. Dan zit u in bijna alle gevallen goed.

Meer lezen

Risico’s bij een voetbalreis
Forza Wedstrijdgarantie (beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen)
Boek hier uw voetbalreis naar de Italiaanse Serie A
Speelkalender op de officiële site van de Serie A

 

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we u zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Referenties

AS Roma vs. Lazio Roma

Reisverslag
Alles was prima geregeld zowel de reis, hotel en de kaarten, ook aan het informatieboekje hebben we veel gehad. Bedankt en mochten we weer op het idee komen om een wedstrijd te willen bezoeken komen we zeker weer bij jullie terecht.

Door Dhr. Mol uit De Bilt (NL).

Internazionale vs. Catania

Reisverslag
De vakantie was heel leuk, en alles was goed geregeld. Het hotel (Fenice) was prima en het eten ook. Het boekje was heel fijn we hebben er veel informatie uit gehaald. Verder bedankt voor alles en misschien tot de volgende boeking.

Door Dhr. Pijnenborg uit Ysselsteyn (NL).

Internazionale vs. Lazio Roma

Reisverslag
Zoals beloofd bijgaand een aantal foto's in het stadion San Siro te Milaan als herinnering van een mooi en zeer goed verzorgd weekend. Bedankt voor het aangeboden arrangement en wie weet tot een volgende boeking. Groetjes, Rik en Rob Lardenoye

Door Dhr. Lardenoije uit Geleen (NL).

AC Milan vs. Atalanta Bergamo

Reisverslag
Gewoon een heel goed weekend gehad, waar wij allemaal met plezier op terugkijken. Ik zal jullie zeer zeker aanbevelen v.w.b. organisatie voetbalweekenden. Nogmaals hartelijk dank voor de uitstekende verzorging!!!!

Door Dhr. van Zanten uit Beverwijk (NL).

Internazionale vs. Sampdoria

Reisverslag
In ieder geval namens Luuk en mij heel hartelijk dank voor het organiseren van deze voetbalreis. Luuk vond de dagen veel te snel voorbij gaan. Wij zullen nog vaak aan deze wedstrijd terugdenken.

Door Mevr. Roex uit Simpelveld (NL).

AS Roma vs. Lazio Roma

Reisverslag
Het was geweldig. Leuk ook dat we op de AS Roma zijde zaten. Jullie organisatie was perfect. Het hotel (Hotel Selene) prima. Boekje van jullie ook optimaal. Ik heb geen verbeterpunten.

Door Dhr. Dankers uit Tilburg (NL).

Lazio Roma vs. AS Roma

Reisverslag
Wij hebben zeker wel genoten van de voetbalreis, was een belevenis om het is van zo dichtbij mee te maken!

Door Dhr. Dijkers uit Breda (NL).

Internazionale vs. Napoli

Reisverslag
Het was erg leuk in Milaan. Een hele belevenis voor Lex en mij. Alles was erg goed geregeld. Geen enkel negatief geluid daarover!

Door Dhr. Leijten uit Esbeek (NL).

Internazionale vs. Palermo

Reisverslag
We hebben veel gelachen, gezien en gedaan. Alles was netjes geregeld. De vlucht, het hotel (Hotel New York), en de kaartjes voor de wedstrijd. Het was zeker de moeite waard! De naam van jullie site heb ik al aan een paar andere mensen door gegeven.

Door Dhr. Wijdeven uit Uden (NL).

Fiorentina vs. Sampdoria

Reisverslag
Ja, het was een fijne voetbalreis. De wedstrijd was inderdaad niet al te best, weinig uitgespeelde kansen. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De sfeer in het stadion was goed, we hebben o.a. een suppost en een paar supporters gesproken. Het is echt een traditionele club. Het is altijd bijzonder om bij een buitenlandse club een voetbalwedstrijd te bezoeken. De reis was goed georganiseerd! In het boekje stond alles goed vermeld. Het hotel (Best Western Premier Hotel Laurus al Duomo) was erg mooi en goede service. We kregen meteen de voetbaltickets mee. Alle gasten konden een welkomstdrankje halen op het prachtige dakterras, met een mooi uitzicht op de dom. We zijn daar dus erg tevreden over. Met de wedstrijd moet je natuurlijk een beetje geluk hebben, het had leuk geweest als er een doelpunt was gevallen. Bij Genoa - AS Roma werd het 4 - 3, zoiets had wel leuk geweest. Ik grapte nog dat we bij de verkeerde ploeg uit Genua zaten. Florence is een leuke stad met zoveel bijzondere gebouwen. Zo hebben we op de top van de Camanile (de toren naast de Dom) gestaan. 3 dagen mooi weer, met uitzondering van zondag toen het 2 uur voor de wedstrijd begon te regenen. Daarnaast zijn we in Lucca geweest, hebben we de onvermijdelijke Pisa toren gezien en hebben we Siena bezocht. Het was een fijne trip. Mark Bankert

Door Dhr. Bankert uit Obdam (NL).

AS Roma vs. Lazio Roma

Reisverslag
Het was geweldig. Hotel (Hotel Madison) was naar wens. Alleen het feit dat we nog een paar euro per dag per persoon aan toeristenbelasting moesten betalen was ons onbekend en zorgde bij het uitchecken voor de nodige vertraging en haast ivm trein. Wedstrijd was superslecht, maar de sfeer op de tribune en de laatste tien minuten (twee goals van totti, twee rode kaarten) maakten alles goed. Een echte belevenis! Wel apart dat rechts extremisme bij beide supportersgroepen nog steeds aanwezig zijn. Maar bij aankomst bij het Ol. Stadion is het eerste wat je ziet een grote Obelix van Mussolini en dan is de toon al gezet. Verder in vak van AS veel mannen met 88 in de nek of handen getatoeerd. Wat staat voor de HH (heil hitler). Maar goed dat mocht de pret niet drukken, we hebben er van genoten en bij de goals torpedeerden we zo een paar rijen verderop naar beneden (we zaten niet allemaal op onze eigen plekken, we stonden zelfs de hele wedstrijd in het gangpad, maar dat was prima en we waren niet de enige. In het boekje stond dat je met de tram naar het stadion kon als je de metro halte uit kwam. Iets met direct rechts na de uitgang met tram 2 en blijven zitten tot einde halte. Wij hebben deze aanwijzing opgevolgd maar kwamen uit bij het crematorium/begraafplaats ver buiten rome. We hadden ipv tram een trein gepakt in een oud station. Dit is ook beetje onze eigen naiviteit. Wat hebben we fout gedaan, we hadden eerst om een groot gebouw heen gemoeten ipv direct naar rechts te lopen. Mogelijk kan je in het boekje erbij zetten dat het een nieuwe tram betreft en niet het oude kleine treinstation uit de jaren '30 direct rechts. Stappen is lastig, discotheken hebben in het weekend allemaal een rij en zijn erg duur. We hebben ons prima vermaakt, maar met een groep mannen een kroeg induiken zit er niet in. Op zaterdag in een engelse pub gezeten. We hebben de zondag na de wedstrijd heerlijk op een verwarmd terras gegeten en gedronken. Maar echt stappen was dus lastig. Bedankt voor de voetbalreis! We zullen jullie aanbevelen! Groet, Mathijs Urbanczyk

Door Dhr. Urbanczyk uit Zwolle (NL).

AS Roma vs. Juventus

Reisverslag
We zijn weer terug. Het was in een woord geweldig. Hoewel we natuurlijk voor de voetbalwedstrijd gingen hebben we Rome natuurlijk ook bekeken. Het is een hele leuke stad maar wel heel erg op het toerisme gericht. We hebben natuurlijk de meeste belangrijke bezienswaardigheden bekeken maar om alles te bekijken is een weekend natuurlijk te kort. Ik had al eerder gezegd dat jullie de zaakjes netjes voor elkaar hebben. Dat de tickets er eerst niet waren was natuurlijk even schrikken. Maar dit werd snel opgelost dus achteraf viel dit nog wel mee. Het hotel (Hotel Selene) was eenvoudig maar voor een drie sterren hotel was het goed. Het ontbijt was niet echt om over naar huis te schrijven maar wat er was, was goed te eten. Wel moesten we toen we vertrokken nog 12 euro per kamer betalen. Dit was denk ik een soort toeristenbelasting. Misschien een tip om dit toch nog even te vermelden in jullie boekje dat dit er nog bij komt. Ik had het namelijk nergens gelezen. Rome op zich is wel een erg dure stad. Voor een biertje betaal je zo 6 of 7 euro. En het stappen zoals wij kennen doen ze in Rome toch veel minder dan wij kennen. Wel ontzettend veel terrasjes waar je kunt eten. Dus dat zat wel goed. Het boekje wat jullie zelf gemaakt hebben zag er perfect uit. Weinig op aan te merken. Wat dat betreft een dikke 10. Zelfs de route naar het stadion klopte precies. De sfeer in het stadion was geweldig. Die Italianen maken er een hele show van. Het voetbal was iets minder maar ja daar kunnen jullie ook niets doen. Gelukkig werd er nog twee maal gescoord dus we hebben ook nog doelpunten gezien. Al met al een perfecte reis door jullie georganiseerd. Jullie contactpersoon in Rome voor de voetbaltickets was ook heel erg netjes en er werd snel op gereageerd zodat we de tickets toch nog snel kregen. Volgend jaar willen wij in ieder geval weer een voetbalwedstrijd bezoeken. We zaten zelf te denken aan Duitsland. HSV misschien. Of schotland Glasgow. Maar misschien hebben jullie een suggestie. Barcelona, Milaan, Munchen, Newcasle, Praag en nu Rome zijn we geweest. We willen wel graag een stad bezoeken waar je ook lekker kunt stappen en lekker een biertje kunt drinken. Wat dat betreft viel Rome ons wat tegen. Maar absoluut geen spijt van deze stad. En om voor een biertje 6 of 7 euro te moeten betalen is natuurlijk ook niet echt leuk. Vooral als je met 6 mannen bent telt dit natuurlijk wel aan. We blijven natuurlijk echte nederlanders. En onze vrouwen beginnen dan natuurlijk te zeuren dat zo'n weekend wel heel erg duur wordt ha ha ha. Nogmaals de complimenten voor de perfecte reis en hopelijk tot volgend jaar. groetjes Eduard Pas

Door Dhr. Pas uit Emst (NL).