Borussia Dortmund

Rating: 4 stars Signal Iduna Park   Dortmund, Duitsland

Voetbalreizen Borussia Dortmund

Een voetbalreis naar Borussia Dortmund is erg populair. Niet alleen vanwege het aanvallende voetbal, maar ook omdat een wedstrijd tussen de enthousiaste supporters van Borussia een spectaculaire belevenis is. Combineer een avondje in de 'Bierstube' met een wedstrijd van 'BVB' in het Signal Iduna Park (Westfalenstadion), dat een capaciteit heeft van maar liefst 83.000 toeschouwers. En dat op een uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Let op: wedstrijden worden pas enkele weken voor de betreffende speelronde definitief vastgesteld. Met de Forza Wedstrijdgarantie bent u beschermd tegen verplaatsingen.Toon resultaten

(5) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

april 2023

 • Bundesliga
  zaterdag
  08 apr 15.30 u
  Borussia Dortmund
  Borussia Dortmund v Union Berlin
  Union Berlin
  Vanaf
  259
  Per persoon
  Boek nu
 • Bundesliga
  zaterdag
  22 apr 15.30 u
  Borussia Dortmund
  Borussia Dortmund v Eintracht Frankfurt
  Eintracht Frankfurt
  Vanaf
  309
  Per persoon
  Boek nu

mei 2023

 • Bundesliga
  zaterdag
  06 mei 15.30 u
  Borussia Dortmund
  Borussia Dortmund v VfL Wolfsburg
  VfL Wolfsburg
  Vanaf
  339
  Per persoon
  Boek nu
 • Bundesliga
  zaterdag
  13 mei 15.30 u
  Borussia Dortmund
  Borussia Dortmund v Borussia Mönchengladbach
  Bor Mönchengladbach
  Vanaf
  419
  Per persoon
  Boek nu
 • Bundesliga
  zaterdag
  27 mei 15.30 u
  Borussia Dortmund
  Borussia Dortmund v 1.FSV Mainz 05
  1.FSV Mainz 05
  Vanaf
  509
  Per persoon
  Boek nu
Koop uw kaarten voor Borussia Dortmund bij Forza Voetbalreizen. Wij zorgen voor de wedstrijdkaartjes van Borussia Dortmund, een centraal gelegen goed hotel en uitgebreide informatie voor uw voetbalreis naar Dortmund. Onze voetbalkaarten van Borussia Dortmund in het prachtige Signal Iduna Park stadion zijn altijd naast elkaar, voor een zorgeloze voetbalreis naar Borussia Dortmund. Naar voetbal reizen ofwel voetbaltravel is onze specialiteit, en we helpen u graag voor een leuke voetbaltrip. Een voetbalweekend inclusief voetbalarrangement is bij Forza Voetbalreizen beschikbaar voor alle wedstrijden van Borussia Dortmund. De goedkoopste voetbalreizen naar Die Schwarzgelben, Die Borussen vindt u hier, dus zoek niet verder en mis de kick off niet. U kunt natuurlijk losse tickets of voetbalkaartjes boeken, maar met onze complete voetbalreizen weet u zeker dat uw voetbalreis perfect geregeld is. Natuurlijk kunt u ook andere wedstrijden in de Bundesliga van Duitsland bezoeken, want Duits voetbal is populair bij Forza Voetbalreizen.

Hoe reist u naar Borussia Dortmund

Boek zelf uw reis naar Dortmund en ben goedkoper uit.
We helpen je graag met het plannen van je voetbalreis naar Dortmund in het Duitse Noord-Rijn Westfalen. Aangezien Dortmund dichtbij Nederland ligt (zo'n 1,5 uur rijden van Venlo) zullen de meeste voetbalreizigers met de auto gaan, maar de trein is natuurlijk ook een prima alternatief. Meer daarover lees je verderop.

Let op: wedstrijden worden regelmatig verplaatst vanwege live-tv uitzending of bekerverplichtingen. Houd daar bij het boeken van uw reis rekening mee! Lees deze informatie, maar u kunt ons ook altijd bellen of mailen voor vrijblijvend advies: lees alles over verplaatsingsrisico's en word niet verrast

Trein transfers (6)

Vertrek Duur Aankomst Maatschappij(en)
NL Amsterdam (Centraal Station) 4 u 00 DE Dortmund - Hauptbahhof
NL Utrecht (Centraal Station) 2 u 15 DE Dortmund - Hauptbahhof
NL Eindhoven (Centraal Station) 3 u 00 DE Dortmund - Hauptbahhof
NL Arnhem (Centraal Station) 2 u 15 DE Dortmund - Hauptbahhof
BE Brussel (Centraal Station) 3 u 30 DE Dortmund - Hauptbahhof
BE Luik-Guillemins (Centraal Station) 2 u 30 DE Dortmund - Hauptbahhof

Vertrek

Aankomst

Dortmund

Forza tips over uw reis naar Dortmund

Dortmund ligt op zo'n 2 uur rijden met de auto vanaf zowel Eindhoven als Arnhem. Veruit de meeste van onze klanten gaan dus met eigen vervoer naar Dortmund, of het nabijgelegen Bochum. Bochum heeft immers ook een gezellig centrum, en ligt op 20-30 minuten van zowel het stadion van Borussia Dortmund als het centrum van de stad. Als de hotels in Dortmund vol zitten (en dat gebeurt sneller dan gewenst bij thuiswedstrijden van de geel-zwarten) dan is Bochum een prima alternatief, vandaar dat je ook hotels in Bochum op onze site ziet staan.

Natuurlijk zou je ook met de trein naar Duitsland kunnen reizen. Sommige routes naar Duitsland zijn goed te doen omdat ze een directe of indirecte verbinding met de snelle ICE treinen hebben. Dat geldt echter niet voor alle bestemmingen, en soms kan het ook een ongemakkelijke reis zijn met (te) veel overstappen. Klik op de button boven om zelf de mogelijkheden bij NS International te bekijken.

Let op: het is verstandig de treinreis pas te boeken als de wedstrijden binnen het speelweekend zijn vastgesteld. Dat gebeurt meestal zo'n 4 tot 8 weken voor vertrek. Bel ons gerust voor vragen daarover!

Trein stations

Alle trein stations die geschikt zijn voor een bezoek aan Dortmund
Dortmund - Hauptbahhof
Dortmund 44137, Duitsland
Dortmund Hauptbahnhof (vrij vertaald Dortmund Centraal Station) is het centrale station van Dortmund, en is na Köln Hauptbahnhof het 2e drukste treinstation van Duitsland. Het is één van de belangrijkste treinstations van Europa en heeft dus ook prima verbindingen met Nederland en België.

Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park is het grootste stadion van Duitsland en één van de grootste stadions van Europa. De 'Süd-tribüne' van het stadion is met ongeveer 25.000 plaatsen de grootste staantribune van Europa. Iedere thuiswedstrijd is weer een belevenis, als de spelers tegen een gele 'muur' van enthousiaste supporters aankijken. Het stadion kreeg in 2005 de huidige sponsornaam, maar de fans noemen het nog steeds het Westfalenstadion.

Dortmund

Dortmund is misschien niet de eerste stad die u te binnen zal schieten als u denkt aan een leuke stedentrip. Maar eerste indrukken zijn zelden juist en laat dat nu ook voor Dortmund het geval zijn. De stad ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt slechts op zo’n enkele uren rijden van uw voordeur. Behalve dat locale trots Borussia Dortmund al een uitstekende reden is deze stad te bezoeken, is er nog veel meer te doen.

Om te beginnen heeft het een knus stadscentrum waar het bij lekker weer prima toeven is op één van de gezellige terrassen. Geniet van het heerlijke Duitse bier, ter voorbereiding op de wedstrijd.

Dortmund was vanwege het industriële karakter van de stad van groot belang tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit had wel tot gevolg dat grote delen van de stad werden plat gebombardeerd en verschillende gebouwen vernietigd. Op de plaatsen die ze achterlieten werden parken gebouwd waardoor Dortmund nu bekend staat als de groene metropolis van Noordrijn-Westfalen . Bijna de helft van de oppervlakte bestaat immers uit waterwegen, bossen en parken.

Het industriële karakter van Dortmund ligt dus in het verleden, hoewel u er natuurlijk wel overblijfselen van nog kunt bezoeken. Vandaag de dag is Dortmund een groene stad in het Ruhrgebied waar cultuur hoogtij viert. In 2010 werd het Ruhrgebied dan ook de cultuurhoofdstad van Europa . De verschillende steden en gemeenten in de regio toonden dat het beeld van een grauwe, industriële regio niet meer het juiste beeld was en dat de 21ste eeuw ook voor hen aangebroken was. De oude industriële gebouwen werden omgetoverd tot musea en plaatsen waar creatievelingen hun werk aan de man konden brengen. In Dortmund komen het verleden en de toekomst samen. De dynamiek en de variatie van de stad zorgen ervoor dat je niet snel op Dortmund uitgekeken zal zijn.