Borussia Dortmund

Rating: 5 stars Signal Iduna Park   Dortmund, Duitsland

Voetbalreizen Borussia Dortmund

Een voetbalreis naar Borussia Dortmund is erg populair. Niet alleen vanwege het aanvallende voetbal, maar ook omdat een wedstrijd tussen de enthousiaste supporters van Borussia een spectaculaire belevenis is. Combineer een avondje in de 'Bierstube' met een wedstrijd van 'BVB' in het Signal Iduna Park (Westfalenstadion), dat een capaciteit heeft van maar liefst 83.000 toeschouwers. En dat op een uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Einde van de lijst bereikt..

Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park is het grootste stadion van Duitsland en één van de grootste stadions van Europa. De 'Süd-tribüne' van het stadion is met ongeveer 25.000 plaatsen de grootste staantribune van Europa. Iedere thuiswedstrijd is weer een belevenis, als de spelers tegen een gele 'muur' van enthousiaste supporters aankijken. Het stadion kreeg in 2005 de huidige sponsornaam, maar de fans noemen het nog steeds het Westfalenstadion.

Dortmund

Dortmund is misschien niet de eerste stad die u te binnen zal schieten als u denkt aan een leuke stedentrip. Maar eerste indrukken zijn zelden juist en laat dat nu ook voor Dortmund het geval zijn. De stad ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt slechts op zo’n enkele uren rijden van uw voordeur. Behalve dat locale trots Borussia Dortmund al een uitstekende reden is deze stad te bezoeken, is er nog veel meer te doen.

Om te beginnen heeft het een knus stadscentrum waar het bij lekker weer prima toeven is op één van de gezellige terrassen. Geniet van het heerlijke Duitse bier, ter voorbereiding op de wedstrijd.

Dortmund was vanwege het industriële karakter van de stad van groot belang tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit had wel tot gevolg dat grote delen van de stad werden plat gebombardeerd en verschillende gebouwen vernietigd. Op de plaatsen die ze achterlieten werden parken gebouwd waardoor Dortmund nu bekend staat als de groene metropolis van Noordrijn-Westfalen . Bijna de helft van de oppervlakte bestaat immers uit waterwegen, bossen en parken.

Het industriële karakter van Dortmund ligt dus in het verleden, hoewel u er natuurlijk wel overblijfselen van nog kunt bezoeken. Vandaag de dag is Dortmund een groene stad in het Ruhrgebied waar cultuur hoogtij viert. In 2010 werd het Ruhrgebied dan ook de cultuurhoofdstad van Europa . De verschillende steden en gemeenten in de regio toonden dat het beeld van een grauwe, industriële regio niet meer het juiste beeld was en dat de 21ste eeuw ook voor hen aangebroken was. De oude industriële gebouwen werden omgetoverd tot musea en plaatsen waar creatievelingen hun werk aan de man konden brengen. In Dortmund komen het verleden en de toekomst samen. De dynamiek en de variatie van de stad zorgen ervoor dat je niet snel op Dortmund uitgekeken zal zijn.

Referenties

Een compliment voor Forza Voetbalreizen. Alles was supergoed geregeld en we hebben genoten van de reis. Zeker voor herhaling vatbaar!

Door Dhr. Eversdijk uit Breda (NL).
Hebben een top weekend gehad in Dortmund. Goed weer gehad, mooie en spannende wedstrijd, dus al met al super!

Door Dhr. Dolman uit Dronten (NL).
Als verrassing voor onze vader hebben ik en mijn zus hem meegenomen naar Borussia Dortmund. Na vele verhalen over de beroemde "Gelbe wand" wilden we deze ervaren.

Door Dhr. Lugtenburg uit Rijswijk (NL).
Het was een topweekend in Dortmund. We hadden 7 plaatsen naast elkaar in het stadion. Het bleek dat de toegangskaartjes ook geldig waren als vervoersbewijs in de metro. NH Hotel ook prima! Dank voor het goede regelen!

Door Dhr. van Straaten uit Heerhugowaard (NL).

Borussia Dortmund vs. AS Monaco

Een ervaring rijker.
Uiteindelijke een mooie wedstrijd gezien, met helaas niet Dortmund als winnaar, maar we zijn wel een ervaring rijker! Bedankt Forza Voetbalreizen!!

Door Dhr. Koopmans uit Maarssen (NL).
Dit was de eerste keer dat ik samen met me zoontje van 10 jaar een wedstrijd in het buitenland heb bezocht, maar zeker niet de laatste! Het was in één woord geweldig!

Door Dhr. Gerritse uit Wamel (NL).
Alles tiptop geregeld. Unieke ervaring.

Door Dhr. Decoene uit Vlierzele (BE).
We zijn afgelopen weekend via jullie op voetbalreis gegaan naar Dortmund met ze tweeën. We hebben ontzettend genoten. NH Hotel was echt goed en lag perfect. Dichtbij de stad en heel dichtbij bij het station.

Door Dhr. Rodenburg uit Boxtel (NL).

Borussia Dortmund vs. VfL Wolfsburg

Gezellig top weekend.
Na een kort nachtje weer in de auto richting Nederland na echt een gezellig top weekend. Forza Voetbalreizen bedankt!

Door Dhr. de Graaf uit Spakenburg (NL).

Borussia Dortmund vs. RB Leipzig

Pracht avontuur beleefd.
Een pracht avontuur beleefd wat zeker voor herhaling vatbaar is. Op de terugweg namelijk al besloten dat ik en mijn vader voor onze verjaardag graag weer een voetbalreis boeken bij Forza Voetbalreizen.

Door Dhr. Stoute uit Ermelo (NL).

Borussia Dortmund vs. RB Leipzig

Goed geregelde reis.
Het was echt een heel leuk reisje. We zaten in Dortmund voor de wedstrijd tegen Leipzig en we hadden het Mercure hotel, metro voor de deur binnen 10 minuten bij het stadion!!! De kaartjes lagen netjes klaar zoals in jullie brief stond.

Door Mevr. De Wit uit Eindhoven (NL).

Door Mevr. Maksetian uit Merksem (NL).

Borussia Dortmund vs. Sporting Portugal

Reisverslag
Fantastische ervaring, maar bovenal super georganiseerd van de boeking tot en met het schrijven van deze review. 1 absolute opmerking, 'doe zo voort'! Ik schets even het volledige verhaal. De boeking werd super begeleid en geen moeite was teveel. Alle doc

Door Dhr. Verkest uit Blankenberge (BE).

Borussia Dortmund vs. Sporting Portugal

Reisverslag
In één woord perfect. Zoals het gezegde luidt: geen woorden maar daden. Super geregeld van begin tot einde. Een minpuntje was het weer. Koud. Wij komen zeker nog een aantal keren terug. Hierbij de foto's voor het fotoboek. Zijn jammer genoeg niet allemaal

Door Dhr. Vanobberghen uit Villers-Perwin (BE).

Borussia Dortmund vs. VfL Wolfsburg

Reisverslag
Hotel "Holiday Inn Madrid Piramides" was perfect, grote kamer en badkamer en schoon. De wedstrijdkaarten lagen klaar bij aankomst. Uitstekend gelegen met de metro voor de deur. Stadion op 10 minuten lopen van het hotel. Schitterende wedstrijd gezien met e

Door Dhr. Termaten uit Bergeijk (NL).