Forza Wedstrijdgarantie

Beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen

De angst van elke voetbalreiziger is dat de aftraptijd van een geboekte wedstrijd later toch nog buiten het geboekte reisschema wordt verplaatst. Een goede planning is het halve werk om dit risico zo klein mogelijk te houden, want wachten met boeken is meestal niet de beste optie. Forza helpt je daar graag mee. Onder andere door bij elke wedstrijd duidelijk aan te geven of deze al vastgesteld is, maar ook met uitgebreide informatie over de aard van deze (verplaatsings)risico’s:
> Risico’s bij een voetbalreis
> Speelschema’s Europees topvoetbal

Met behulp van deze informatie kun je met een gerust hart boeken, maar mocht het onverhoopt toch mis gaan dan helpt onze gratis Forza Wedstrijdgarantie om onze pakketten zo flexibel mogelijk om te kunnen boeken:

Gratis omboeken van uw hotelovernachting(en)
Bij een verplaatsing van de wedstrijd buiten je reisschema kunnen we je hotel altijd kosteloos aanpassen*. Mocht in overleg een extra overnachting noodzakelijk of wenselijk zijn wordt deze natuurlijk wel doorberekend.

Gratis omboeken van uw wedstrijdticket(s)
Tickets voor wedstrijden die vanwege bekerverplichtingen buiten de geplande speelronde worden verplaatst, kunnen we kosteloos voor je omzetten of zelfs volledig annuleren*. Let op: tickets voor wedstrijden die vanwege TV-uitzending verzet worden maar wel binnen de geplande speelronde blijven kunnen we helaas niet gegarandeerd omboeken. Dit kan alleen op aanvraag, en hangt af van de voorwaarden van onze ticket partners.

 

spelregels Forza wedstrijdgarantie 

Bij een eventuele wedstrijdverplaatsing vanwege live TV-uitzending of bekerverplichting is onze service (lees: tijd) in het omboeken gratis. Eventuele overige kosten hangen af van de volgende mogelijke situaties:

Optie 1) Wedstrijd wordt binnen dezelfde speelronde verplaatst
Er wordt onderscheid gemaakt tussen een weekend speelronde (van vrijdag tot en met maandag) en een midweekse speelronde (van dinsdag tot en met donderdag). Bij niet vastgestelde wedstrijden gaan we in de basis uit van een 3-daagse reis met 2 overnachtingen. De kans is dan heel groot dat het aftraptijdstip binnen het verblijf valt, maar mocht dat later veranderen dan kunt u:

   • Je hotelovernachting(en) verplaatsen

    Bijvoorbeeld van vrijdag tot zondag. Uiteraard op basis van beschikbaarheid en gelijkblijvende kosten. Mochten deze afwijken zullen we je alternatieve hotels voor leggen.

   • Je hotelovernachting(en) verlengen

    Als je zelf een vlucht geboekt hebt is het meestal het goedkoopst om alleen de heen- of terugvlucht om te boeken. In zo’n geval kun je bij ons het verblijf tegen meerprijs verlengen. Je krijgt van ons een aanbod daar toe, waarbij we in principe uit gaan van het reeds geboekte hotel tenzij het noodzakelijk is naar andere alternatieven te kijken.

Optie 2) Wedstrijd wordt buiten de geplande speelronde verzet
In sommige landen (met name Engeland) worden enkele bekerrondes gelijktijdig met een competitie-speelronde gepland (zie Speelschema’s Europees topvoetbal). De clubs die de betreffende bekerronde halen zien hun competitiewedstrijd uitgesteld worden naar een latere datum. Vanwege de drukke speelkalenders betekent het in de praktijk dat deze wedstrijden midweeks worden ingehaald. Dat is voor niet iedereen even handig, daarom is het handig dat Forza de volgende flexibiliteit biedt:

 • Hotelovernachting(en) behouden maar een andere wedstrijd bezoeken

  Wellicht kun je niet op de nieuwe wedstrijddatum, of blijkt het omboeken van bijvoorbeeld je vlucht te prijzig. In zo’n geval is het handig om te weten dat je bij Forza er ook voor mag kiezen om een andere wedstrijd te bezoeken. De wedstrijdtickets en het hotel zijn dan volledig flexibel opnieuw in te vullen, waarbij we natuurlijk in overleg zorgen dat ze aan blijven sluiten op uw geboekte vlucht. Voor veel bestemmingen (denk met name aan Londen, Manchester/Liverpool, Madrid, Barcelona, Milaan, Glasgow en meer) zijn er vaak meerdere clubs in de directe omgeving te bezoeken.

  Als je eigenlijk naar West Ham United zou gaan, maar deze wedstrijd wordt naar maandagavond verzet, dan zijn er meestal talloze alternatieven in Londen beschikbaar. Het prijsverschil tussen de geboekte en de nieuwe wedstrijd wordt verrekend. Als u eigenlijk West Ham United-Burnley had geboekt, zul jebegrijpen dat er een toeslag geldt om dan naar Tottenham-Liverpool te gaan, maar andersom kun je waarschijnlijk een (flinke) korting krijgen.

 • Annuleren van het geboekte pakket

  Als de nieuwe wedstrijddatum je niet uit komt, en er is ook geen geschikte andere wedstrijd die je wilt bezoeken, dan mag je ook het gehele pakket van tickets en hotel annuleren. Je ontvangt dan een tegoed ter waarde van de reissom (exclusief verzekeringspremies), dat nog 3 jaar geldig blijft. Hiermee kun je dus eenvoudig een nieuwe reis uitzoeken. Het tegoed wordt niet uitgekeerd, maar als kortingscode verstrekt.


Wanneer is de Forza Wedstrijdgarantie NIET geldig?
Onze eigen Forza Wedstrijdgarantie is bedoeld om de risico’s van een verplaatsing op te lossen die niet door verzekeringsmaatschappijen worden gedekt. Hieronder vallen “te verwachten” verplaatsingen vanwege live TV-uitzendingen en bekerverplichtingen, maar geen “onvoorziene” omstandigheden als afgelastingen, terreurdreiging, extreme weersomstandigheden of totaal onaangekondigde aanpassingen van de wedstrijdschema’s door de betreffende voetbalbonden. Voor deze onvoorziene omstandigheden kun je jezelf wel verzekeringen met de “all risk” dekking van de Europeesche. We raden je aan om het overzicht van risico's ook even te lezen:
> Risico’s bij een voetbalreis

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen je graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!

 • Gegarandeerd goed op reis
  Officiële tickets en gratis voetbalreisgids
 • Duizenden fans gingen je voor
  Laat je inspireren door de vele reisverhalen
 • Zorgeloos met 24/7 noodhulp
  Gelukkig zelden nodig, maar ook dan zijn we er