Forza Wedstrijdgarantie

Nooit meer bang voor wedstrijdverplaatsingen

De meeste wedstrijden worden pas heel laat definitief vastgesteld (vaak zo’n 2 tot 4 weken voor vertrek). Om de beste prijs en beschikbaarheid te garanderen is het echter verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. Een dilemma voor elke voetbalreiziger, want er bestaat dus een kans dat de wedstrijd later alsnog buiten het geboekte reisschema wordt verplaatst. Veel andere voetbalreisbureau’s leggen dit probleem bij u neer door losse tickets of pakketten zonder vlucht aan te bieden. Forza lost dit probleem voor u op! Hierbij profiteert u van meer dan 20 jaar ervaring én statistieken rondom dergelijke verplaatsingen. Op basis daarvan bieden we u een betaalbare garantie aan, waarmee Forza de onkosten van een verplaatsing volledig van uw overnemen.

Hieronder leest u meer over de spelregels van deze garanties: 

FORZA WEDSTRIJDGARANTIE BASIS 

Bij een eventuele wedstrijdverplaatsing regelt Forza alles voor u, maar omboekingskosten worden tegen kostprijs doorberekend. Daarbij gelden de volgende regels:

Gratis service in het omboeken van uw voetbalreis
De pakketten op onze site worden al op een zodanige manier aangeboden dat de kans groot is dat de wedstrijd ook bij een verplaatsing binnen uw reisschema blijft. Zo worden bij weekend wedstrijden alleen heenvluchten op zaterdagmorgen (of eerder) en terugvluchten op maandag aangeboden. Mocht een wedstrijd toch buiten dat schema vallen dan mag u op ons rekenen dat wij u zo goed mogelijk adviseren hoe de reis het best omgeboekt kan worden, en alle nodige aanpassingen voor u zullen doen. In overleg kan dat een aanpassing van uw reis (en verblijf) zijn, maar ook het omzetten van de te bezoeken wedstrijd. De omboekingskosten worden tegen kostprijs aangeboden maar zijn daarna voor uw rekening.

Gratis omboeken van uw hotelovernachting(en)
Zo lang de wedstrijd nog niet is vast gesteld boekt Forza alleen hotels met een annuleerbaar tarief. Bij een verplaatsing kunnen we deze dus gratis voor u verzetten of aanpassen. Mocht een extra overnachting nodig/wenselijk zijn wordt deze echter wel doorberekend. Voor reizen op basis van eigen vervoer zijn we dus flexibel en heeft u bij Forza aan deze basisgarantie genoeg.

 

FORZA WEDSTRIJDGARANTIE PLUS 

Bij een eventuele wedstrijdverplaatsing wordt de gehele reis in overleg gratis voor u verplaatst, omgeboekt of geannuleerd. De te betalen meerprijs van deze garantie ziet u tijdens het boekingsproces en is afhankelijk van enerzijds het risico van een verplaatsing, en anderzijds de te verwachten omboekingskosten als dat gebeurt. Om de premie zo laag mogelijk te houden, is het hoofddoel om een goede gratis oplossing te bieden voor de verplaatsing. Duurdere alternatieven zullen tegen meerprijs worden aangeboden*. 

Wat als uw wedstrijd wordt verzet en uw reis schema niet meer geschikt is?
Wij houden dat nadrukkelijk mee in de gaten, en zullen dan snel in overleg met u de diverse opties bekijken. Op basis van uw voorkeuren kan dat leiden tot één van de volgende gratis omboekingen:

1) Aanpassen van uw reis zodat u de wedstrijd kunt bezoeken
Uw heenreis en/of terugreis wordt kosteloos aangepast, zodat u de geboekte wedstrijd bij kunt wonen. Forza stelt u één of meerdere geschikte mogelijkheden voor om de reis zodanig om te zetten dat de wedstrijd opnieuw binnen uw reisschema past.

   • Forza bepaalt of een verlenging en/of verplaatsing van uw reis wordt aangeboden. De premie is gebaseerd op ons recht om daarbij de goedkoopste optie te kiezen*. Het zou dus kunnen dat we alleen de heenvlucht aanpassen maar dat de terugvlucht blijft staan, omdat het goedkoper is een extra overnachting te boeken dan beide vluchten aan te passen.
   • De reisduur blijft tenminste gelijk. Dus u behoudt altijd uw recht op het aantal overnachtingen. Het kan hooguit een nachtje meer worden.
   • Minimale aankomst 2,5 uur voor de wedstrijd. De geplande aankomst van uw vlucht of trein moet tenminste 2,5 uur vóór de aftrap zijn. Het is gebruikelijk in onze branche dat we een minimale transfertijd van luchthaven (via hotel) naar het stadion van 2,5 uur rekenen. U mag daar van afwijken, maar dat zal in overleg zijn en op eigen risico.
   • Minimale vertrek 3 uur na de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd houden we rekening met een minimale tijd van 3 uur tot uw terugreis vertrekt. In de meeste gevallen is dat voldoende. Mocht het door omstandigheden nodig zijn kunnen we in overleg hier van afwijken.
   • De reisroute blijft behouden. In principe blijft uw reisroute bij een aanpassing behouden. Indien beschikbaar zult u dus terugkeren op de luchthaven vanwaar u ook bent vertrokken. Het zou wél kunnen dat u ter plaatse van een vergelijkbare luchthaven terug reist, dan waar u eerder bent aangekomen. Eventuele extra reistijd hiervoor mag niet meer dan 1 uur zijn. 

2) Reis behouden maar andere wedstrijd bezoeken
U kunt er ook voor kiezen om het geboekte reisschema te behouden, maar een andere wedstrijd te bezoeken. Voor verschillende bestemmingen (denk bijvoorbeeld aan Londen, Manchester, Liverpool, Barcelona, Madrid, Milaan, Glasgow en meer) zijn er meerdere clubs in de directe omgeving te bezoeken. Als het u beter uit komt om de reisduur gewoon te laten staan, zou u bijvoorbeeld een bezoek aan Everton om laten zetten naar een wedstrijd van Manchester United. Daarvoor kunnen we de vlucht behouden, maar zullen we hotel omzetten naar Manchester en de tickets aan passen. Wedstrijden met eenzelfde (prijs)profiel worden kosteloos aangeboden, voor anderen zou een meerprijs kunnen gelden. Als u West Ham United-Burnley heeft geboekt, zult u begrijpen dat het niet kosteloos om te zetten is naar Chelsea-Arsenal. In sommige gevallen zou het ook kunnen dat we u een korting aan kunnen bieden als u een wedstrijd met een lager (prijs)profiel kiest, zoals bijvoorbeeld een wedstrijd van Fulham als u eigenlijk naar Tottenham zou gaan (beiden in Londen).

3) Annuleren van de geboekte reis
Als de nieuwe wedstrijddatum u niet uit komt, en er is ook geen andere geschikte wedstrijd die u wilt bezoeken, dan heeft u ook het recht om de gehele reis te annuleren. In dat geval behoudt u een tegoed ter waarde van de reissom (exclusief verzekeringspremies), dat nog 3 jaar geldig blijft. Hiermee kunt u dus eenvoudig een nieuwe reis uitzoeken. Het tegoed wordt niet uitgekeerd, maar als kortingscode verstrekt. Hierdoor blijft onze marge behouden, waardoor we de premie voor deze unieke garantie zo laag mogelijk houden. Aangezien we ervan uit gaan dat uw doel een leuke voetbalreis is en blijft, verwachten we dat u dit een geschikte oplossing vindt.


 

*Let op: Afwijkende oplossingen zijn mogelijk, maar tegen meerprijs
Mocht u afwijkende wensen hebben dan de oplossingen die we hierboven bieden, dan kan dat natuurlijk. In dat geval zullen we u een voorstel doen met een meerprijs. Concreet voorbeeld: Uw wedstrijd wordt naar vrijdagavond 20.45 u verplaatst. Forza stelt voor de heenvlucht om te boeken naar vrijdag 14.00 u en een extra overnachting voor u te boeken. Deze optie is gratis, omdat het een geschikte oplossing biedt. Het zou kunnen dat er ook een heenvlucht om 8.30 u beschikbaar is, maar tegen een meerprijs van € 40 per persoon. Als u daarvoor wilt kiezen (omdat u liefst zo vroeg mogelijk de stad wilt verkennen), dan is dat geen probleem maar worden die meerkosten wel aan u gefactureerd.

Wanneer is deze garantie niet geldig?
Onze eigen Forza Wedstrijdgarantie is bedoeld om de risico’s van een verplaatsing op te lossen die niet door verzekeringsmaatschappijen worden gedekt. Hieronder vallen “te verwachten” verplaatsingen vanwege live TV-uitzendingen en bekerverplichtingen, maar geen “onvoorziene” omstandigheden als afgelastingen, terreurdreiging, extreme weersomstandigheden. Daarvoor kunt u zich wel verzekeringen met de “all risk” dekking van de Europeesche. We raden u aan om dit overzicht van risico's ook even te lezen.

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!

 • Het grootste aanbod
  Alle belangrijke Europese competities
 • Unieke Forza Wedstrijdgarantie
  Volledig beschermd tegen wedstrijdverplaatsing
 • Uitgebreide reisinformatie
  Volledig begeleid van voordeur tot stadion