Speelschema's Europees topvoetbal

Welke invloed hebben TV-uitzendingen en bekervoetbal op het wedstrijdschema?

In de zomer worden de speelschema’s van de diverse Europese competities bekend gemaakt. Dit is een voorlopige speelkalender waarbij de wedstrijden worden verdeeld over de weekenden, en een paar midweekse speelrondes. Pas later worden deze wedstrijden binnen de speelrondes verdeeld over de verschillende speeldagen. Deze kunnen per land en per competitie verschillen. 
Bij het definitief in plannen van de speeldag en de aftraptijd wordt met name rekening gehouden met:

  • De TV-gerechtigden die zoveel mogelijk interessante wedstrijden live op TV willen uitzenden.
  • De Europese verplichtingen (Champions League, Europa League en Conference League) van de clubs, zodat er voldoende rusttijd tussen de diverse wedstrijden zit.

Bij het plannen van een voetbalreis is het belangrijk zo goed mogelijk met deze omstandigheden om te gaan. In de loop van een seizoen loopt de beschikbaarheid van tickets terug en (mede daardoor) stijgen de kosten. Het is daarom verstandig tijdig te boeken, maar daarbij wel rekening te houden met mogelijke verplaatsingsrisico’s. Forza is al vanaf 2002 actief en kan je perfect adviseren wat de beste keuzes daarin zijn. Je vindt op onze site al veel informatie, maar we helpen je ook graag met persoonlijk advies dus bel of mail gerust bij vragen.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste competities. Bekijk per competitie wat de mogelijke speeldagen en speeltijden zijn, wanneer de speelschema’s bekend worden gemaakt en welke verplaatsingsrisico’s er zijn:

> Engeland – Premier League
> Spanje – Primera Division
> Duitsland – Bundesliga
> Italië – Serie A
> Frankrijk – Ligue 1
> Schotland – Scottish Premier League
> Portugal – Primeira Liga
> Engeland - Championship

Let op: voor de overige competities ga je naar het overzicht van competities. Als je een competitie hebt gekozen, klik je op het tabblad “Verplaatsingsrisico’s” en daar lees je meer.

  

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we je zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen je graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!