Ligue 1

Rating: 4 stars Frankrijk

Ligue 1

Jarenlang vertrokken de grootste talenten uit de Franse Ligue 1 al snel naar Engeland of Spanje. Mede doordat de Franse topclubs sinds Euro 2016 allemaal in een fantastisch nieuw of gemoderniseerd stadion spelen zijn er volop topspelers te bewonderen. Met een voetbalreis naar topclubs als Paris Saint Germain (PSG), Olympique Lyon of Olympique Marseille combineer je een bezoek aan Frans topvoetbal met prachtige steden als Parijs, Lyon of Marseille. En na Euro 2016 hebben alle Franse topclubs een fantastisch nieuw of gemoderniseerd stadion.
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Let op: wedstrijden worden pas enkele weken voor de betreffende speelronde definitief vastgesteld. Met de Forza Wedstrijdgarantie bent u beschermd tegen verplaatsingen.

Toon resultaten

Meest geboekte clubs

Alle clubs

(13) voetbalreizen gevonden

oktober 2023

 • Ligue 1
  zaterdag
  21 okt 21.00 u
  PSG
  PSG v RC Strasbourg Alsace
  RC Strasbourg
  Vanaf
  319
  Per persoon
  Ga verder

november 2023

 • Ligue 1
  zaterdag
  04 nov 21.00 u
  PSG
  PSG v Montpellier
  Montpellier
  Vanaf
  259
  Per persoon
  Ga verder
 • Ligue 1
  zaterdag
  25 nov 21.00 u
  PSG
  PSG v AS Monaco
  AS Monaco
  Vanaf
  329
  Per persoon
  Ga verder

december 2023

 • Ligue 1
  zaterdag
  09 dec 21.00 u
  PSG
  PSG v Nantes
  Nantes
  Vanaf
  259
  Per persoon
  Ga verder
 • Ligue 1
  woensdag
  20 dec 21.00 u
  PSG
  PSG v FC Metz
  FC Metz
  Vanaf
  269
  Per persoon
  Ga verder

januari 2024

 • Ligue 1
  zaterdag
  27 jan 21.00 u
  PSG
  PSG v Stade Brest
  Stade Brest
  Vanaf
  269
  Per persoon
  Ga verder

februari 2024

 • Ligue 1
  zaterdag
  10 feb 21.00 u
  PSG
  PSG v Lille OSC
  Lille OSC
  Vanaf
  299
  Per persoon
  Ga verder
 • Ligue 1
  zaterdag
  24 feb 21.00 u
  PSG
  PSG v Stade Rennes
  Stade Rennes
  Vanaf
  269
  Per persoon
  Ga verder

maart 2024

 • Ligue 1
  zaterdag
  09 mrt 21.00 u
  PSG
  PSG v Stade Reims
  Stade Reims
  Vanaf
  269
  Per persoon
  Ga verder

april 2024

 • Ligue 1
  zaterdag
  06 apr 21.00 u
  PSG
  PSG v Clermont
  Clermont
  Vanaf
  279
  Per persoon
  Ga verder
 • Ligue 1
  zaterdag
  20 apr 21.00 u
  Topwedstrijd
  PSG
  PSG v Olympique Lyonnais
  Olympique Lyon
  Topwedstrijd
  Vanaf
  549
  Per persoon
  Ga verder
 • Ligue 1
  zaterdag
  27 apr 21.00 u
  PSG
  PSG v Le Havre
  Le Havre
  Vanaf
  299
  Per persoon
  Ga verder

mei 2024

 • Ligue 1
  zaterdag
  11 mei 21.00 u
  PSG
  PSG v Toulouse
  Toulouse
  Vanaf
  299
  Per persoon
  Ga verder

Wedstrijdkalender Ligue 1 (Frankrijk)
Welke verplaatsingsrisico's gelden bij het boeken van uw voetbalreis naar Frankrijk?

Op deze pagina leggen we u graag uit welk speeldagen en mogelijke aftraptijden er zijn in de Franse voetbalcompetitie. Daarbij maken we onderscheid tussen weekend wedstrijden en midweekse wedstrijden. Daarbij geven we u advies hoe u bij het boeken van uw reis naar Frankrijk het beste met deze omstandigheden om kunt gaan. Hierbij gaan we in dit geval uit van informatie uit het meest recente seizoen 2018/19.

Een beller is sneller! Bel ons gerust op 0497-620413 voor persoonlijk reisadvies m.b.t. eventuele verplaatsingen!                           

Wat zijn de mogelijke speeldagen en aftraptijden in de Franse Ligue 1?
De wedstrijden worden aan het begin van het seizoen verspreid over 38 speelrondes. In de regel zijn er slechts 2 midweekse speelrondes, de rest wordt ‘gewoon’ in het weekend gepland. Dit zijn de mogelijke aftraptijden:

Weekend wedstrijden

 • Vrijdag 20.45 u
 • Zaterdag 13.30 u / 17.30 u / 20.00 u
 • Zondag 15.00 u / 17.00 u / 21.00 u

Let op: In het seizoen 2018/19 werden maar liefst 86% van de weekendwedstrijden op zaterdag of zondag gespeeld. Er wordt slechts in 14% van de gevallen op vrijdag gespeeld. In onze ervaring worden meestal de topwedstrijden op zondagavond gepland. Hierbij horen met name onderlinge wedstrijden tussen Olympique Marseille, Paris St Germain, Olympique Lyon en AS Monaco.

Midweekse wedstrijden

 • Dinsdag 19.00 u / 21.00 u
 • Woensdag 19.00 u / 21.00 u

In het seizoen 2018/19 werd slechts 2 keer een midweekse volledige speelronde gepland. Ongeveer 75% van de wedstrijden worden dan op woensdag en de rest op dinsdag gespeeld.

Wanneer wordt het speelschema in Frankrijk bekend gemaakt?
Frankrijk is één van de eerste competities die hun speelkalender voor het hele seizoen bekend maken. Meestal zo rond 15 juni, maar dit kan wat opschuiven in een jaar van een EK- of WK-eindronde. Later worden zo’n 2 a 3 weken voor de betreffende speelronde de definitieve data en aftraptijden bekend gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met Europese bekerverplichtingen en live TV-uitzendingen.

Wanneer en hoe kunt u het beste uw reis naar Frankrijk boeken?
De clubs in Noord- en Midden Frankrijk als Paris St Germain en Lille OSC zijn vanuit Nederland en België prima met de auto bereikbaar. Voor populaire clubs in Zuid-Frankrijk als Olympique Lyon, Saint Etiénne, Olympique Marseille, AS Monaco en Olympique Nice is een vlucht een betere reisoptie.
In algemene zin geldt bij voetbalreizen dat u het pakket van ticket(s) en hotel het best zo vroeg mogelijk kunt boeken, zeker omdat u daar volgens onze Forza Wedstrijdgarantie later altijd nog kosteloos mee kunt schuiven. Naarmate de beschikbaarheid terug loopt stijgen immers de prijzen van zowel vluchten als wedstrijdtickets. Maar wanneer kunt u het beste uw vlucht boeken? Dat hangt er van af of de wedstrijd al is vastgesteld volgens het TV-schema. Op onze site ziet u bij elke wedstrijd door middel van een gekleurd bolletje of deze al is vastgesteld (groen) of niet (rood). Dat heeft de volgende consequenties:

Groen: Vastgestelde wedstrijden (live TV-uitzending)
Als het TV-schema eenmaal is vastgesteld, dan kunt u met een gerust hart uw vlucht, boot of trein direct boeken. Op onze site vindt u per bestemming uitgebreide informatie over de beschikbare reisroutes en aanbieders. Een minimaal pakket bestaat uit de tickets met 1 overnachting maar natuurlijk is dat te verlengen.

Rood: Niet vastgestelde wedstrijden
Als het TV-schema nog niet is vastgesteld, dan heeft u wat ons betreft de volgende opties:

 • Wachten tot het schema wel is vastgesteld. Het voordeel is dat u dan precies weet wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, en u daar uw reisplannen op af kunt stemmen. Als u graag een 2-daagse reis wilt boeken, of juist 2 wedstrijden in één voetbalreis wilt bezoeken, dan is dit de beste keuze. Het nadeel is dat u wat duurder uit bent omdat de kosten van vluchten en tickets stijgen naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Ook kan een wedstrijd natuurlijk uitverkocht raken.
 • Tenminste een 3-daagse reis boeken, zodat de kans heel groot is dat de wedstrijd binnen het geboekte reisschema valt. U bent dan het goedkoopste uit, maar loopt wel een klein risico. Wat ons betreft te overzien, en later altijd nog aan te passen. Het omboeken van een vlucht kost normaal zo’n € 40 tot € 80 per persoon, daarnaast is eventueel een extra overnachting nodig.

Forza adviseert om zo vroeg mogelijk te boeken
Wij adviseren ondanks een eventueel verplaatsingsrisico om zo vroeg mogelijk te boeken, en daarbij tenminste uit te gaan van een 3-daagse reis van zaterdagochtend tot maandag (weekend wedstrijden) of van dinsdagochtend tot donderdag (midweekse wedstrijden). Natuurlijk wordt het verplaatsingsrisico nóg minder als u op voorhand al voor een 4-daagse reis kiest met een heenreis op vrijdagochtend of -middag.

Het vroegste tijdstip op zaterdag is 13.30 u. Afhankelijk van de transfertijd naar het centrum adviseren we om te zorgen dat uw heenvlucht op zaterdag uiterlijk 2,5 tot 3 uur voor de aftraptijd aan zal komen. Veel vertraging is niet gebruikelijk, maar indien mogelijk is het natuurlijk altijd beter om vroeger aan te komen. Bij onvoldoende keuze aan vroege vluchten, kunt u altijd op vrijdag(avond) al heen reizen. Dan zit u altijd goed.

Meer lezen

Risico’s bij een voetbalreis
Forza Wedstrijdgarantie (beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen)
> Boek hier uw voetbalreis naar de Franse Ligue 1
> Speelkalender op de officiële site van de Ligue 1

 

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we u zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Referenties

PSG vs. Nantes

Drie keer Forza
Het was weer een reis om niet te vergeten

Door Dhr. de Rijk uit Vogelwaarde (NL).

PSG vs. Guingamp

Reisverslag
Al met al hebben wij allebei een TOP weekend gehad! Dank jullie wel voor het regelen!

Door Dhr. van Maarle uit Wolvenburg (NL).

PSG vs. Guingamp

Reisverslag
Door het verzetten van de wedstrijddag moest de hotelreservering worden aangepast. Dat was zonder probleem prima geregeld door Forza. Super!!!

Door Dhr. Tsang uit Barendrecht (NL).

PSG vs. Olympique Lyonnais

Alles was tiptop geregeld!
Ik ben ook super tevreden met de ondersteuning door het Forza-team bij de boeking. Alle vragen werden supersnel beantwoord. Als iets niet dudelijk voor mij was werd dit helder uitgelegd. Kortom Forza dank voor deze bijzondere ervaring.

Door Mevr. Kanhai uit Den Haag (NL).

PSG vs. Nantes

Reisverslag
Een voetbal reis als cadeau van mijn ouders ontvangen omdat ik na hard werken op de basisschool na de zomer ga starten op de middelbare school. Graag wilde ik naar PSG. Prachtige club, goede voetballers, groot stadion en mooie stad. Ik begreep van mijn vader dat het boeken heel eenvoudig bleek en al snel ontvingen we per post de nodige informatie. Alle reisbescheiden inclusief elftal informatie, en een onwijs informatief boekje met al het noodzakelijke over de stad, hotel (Alpha Paris Tour Eiffel), de reis, stadion, openbaarvervoer voor de stad en de club. De voorpret was begonnen. Eenmaal op pad richting Parijs heb ik naast mijn vader in de auto het informatieboekje van A tot Z doorgelezen. De opstelling van PSG uit mijn hoofd geleerd en zo gehoopt dat Ibrahimovic zou spelen. Rond het middaguur van de wedstrijd dag arriveerden we bij ons hotel. Op 500 meter van het stadion. Perfecte ligging hoorde ik mijn vader mompelen. We werden vriendelijk ontvangen in een taal die ik pas op de middelbare school ga leren maar gelukkig had ik mijn vader bij me. Snel onze tassen in de hotelkamer gebracht en de stad in. We hebben lekker op ons gemak door de stad gelopen, en mijn vader heeft me de Eifeltoren, Champ de elysee, Arc de triomphe en het Loevre laten zien. Op de terugweg naar het stadion nog een heel verhaal over iets als de stad van de liefde enz met mijn moeder (zucht). Eenmaal bij het stadion er om heen gelopen, publiek bekeken, de spelersbus gezien en natuurlijk de fanshop ingedoken. Hier een prachtig shirt van PSG gekocht waarbij mijn vader iets zij over een 'rib uit mijn lijf''. Eenmaal buiten de shop direct het shirt aangedaan en het stadion ingegaan. Wauw, wauw, wauw. Wat een prachtig stadion waar ik mijn ogen uitkeek en ruim voor de wedstrijd aanvang vol zat. mooie plaatsen, sfeer, 4 doelpunten, prachtig voetbal en op de achtergrond de Eifeltoren in ons zicht. Iedereen kreeg een PSG vlag en een Ibrahimovic masker. Zomaar, gratis. Iets wat de sfeer verhoogde zodra iedereen met de vlagen begon de wapperen. Zelfs mijn vader ging uit zijn dak. Wat bleek, het was de afscheidswedstrijd van Ibrahimovic, en stond in het teken van het landkampioen schap van PSG. Eenmaal na de wedstrijd kregen we een vuurwerk- en lasershow van een 1/2 uur aangeboden. He-le-maal te gek. Uitzinnig, moe maar voldaan liepen we naar ons hotel waar we na 5 minuten lopen met onze gratis wifi het thuisfront hebben overladen met onze gemaakte foto's en filmpjes. Mijn moeder was er speciaal voor op gebleven om onze foto's en filmpjes te zien. Na een nacht slapen waarbij ik volgens mijn vader in slaap viel met een glimlach van oor tot oor lekker ontbeten en na bezichtiging van nog eens het stadion naar Nederland vertrokken. Ik heb de hele weg in de auto naar de foto's en filmpjes gekeken en hoop zo dat mijn vader me volgend schooljaar weer mee neemt naar een zo'n gave ervaring via Forza voetbalreizen. Pap bedankt voor dit weekend maar zeker ook Forza voetbalreizen bedankt het was formidabel!

Door Dhr. Stoute uit Ermelo (NL).

PSG vs. Stade Rennes

Reisverslag
Nadat ik met mijn zoon (10 jaar) enkele wedstrijden in Nederlandse stadions had bezocht, reisden we onlangs voor het eerst af naar het buitenland. Van één ding was hij overtuigd: hij wilde Zlatan Ibrahimovic zien. In overleg met de medewerkers van Forza Voetbalreizen viel de keuze op de wedstrijd tegen Stade Rennes. Het advies van Forza om een hotelovernachting te boeken, pakte goed uit: een prima kamer nabij het stadion en op de wedstrijdavond was er in de verre omgeving van het Parc des Princes geen parkeerplaats meer te vinden. Het stadion viel me enorm mee, de betonnen bak is mooi en kleurrijk opgepimpt en vormde een sfeervol decor voor de luidruchtige Parijzenaars om ons heen. De zitplaatsen waren weliswaar aan de krappe kant (ik ben 1.92), maar we sprongen regelmatig op om mee te springen, te klappen of te juichen voor de doelpunten van Maxwell, Cavani en Ibrahimovic (2x). Zo beleefden we beiden een topavond: mijn zoon zoog gretig de voetbalentourage op en hij kon met eigen ogen zien dat Zlatan de ongekroonde koning van Parijs is, ik genoot intens van dat geluk op zijn gezicht. Graag bedank ik de medewerkers van Forza Voetbalreizen voor de deskundige en toegewijde wijze waarop ze dit perfecte voetbalavontuur voor ons organiseerden!

Door Dhr. Abrahams uit Bladel (NL).

PSG vs. Stade Rennes

Reisverslag
De wedstrijd was een kado voor de verjaardag van mijn zoon. Hij is een groot fan van Zlatan Ibrahimovic. Als klein jongetje heeft hij Hem wel eens in Nederland zien spelen maar we wilden Hem graag nog een keer zien voor hij zijn voetbalschoenen aan de (europese) wilgen hangt. Vooraf waren we een beetje benauwd dat ze Hem rust zouden geven nu er voor PSG niets meer te halen viel, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Sterker nog, met 2 goals en een assist was Hij wederom heel belangrijk. Het was een fantastische belevenis: PSG gewonnen, Hij speelde de volle 90 minuten mee en scoorde 2x, het Radisson BLU Boulogne hotel was prima en Parijs is een super stad. Niks dan lof voor Forza, ze bleken zelfs heel flexibel toen praktisch op het laatste moment de wedstrijd ineens werd verplaatst.

Door Dhr. Musters uit Tilburg (NL).

PSG vs. Caen

Reisverslag
Geweldige ervaring, vooral voor de jongens die heel graag Ibrahimovic wilden zien. PSG speelde met grote sterren (Ibra, Cavani, Di Maria, Lucas, Van der Wiel etc). Caen kon geen vuist maken. PSG maakte er een show van, 6-0

Door Dhr. Schippers uit Apeldoorn (NL).

PSG vs. AS Monaco

Reisverslag
We hebben dankzij Forzavoetbalreizen een onvergetelijk (voetbal)weekend beleefd. We verbleven in een klein en sfeervol hotel (Tourisme Avenue Hotel) in hartje Parijs. Op slechts 15 minuten lopen naar de Eiffeltoren en in een straat vol winkeltjes en (eet)cafeetjes. Op 1 minuut lopen lag het metrostation. Binnen 15 minuten ben je bij de Arc de Triomf. Aldaar zie je op de Champs-Elysees de mooiste auto's, winkels en de gezellige restaurantjes. Met een rechtstreekse verbinding waren we binnen 20 minuten bij het stadion. We hebben de wedstrijd PSG - AS Monaco bezocht. Ondanks het feit dat PSG verloor was de sfeer voor, tijdens en na de wedstrijd fantastisch. Alles was door Forzavoetbalreizen tot in de puntjes geregeld en ze bieden een zeer goede service. Een erg fijn gevoel was dit. Zij zijn dus ook zeker 'n aanrader voor een ieder die een voetbalreis wil maken.

Door Dhr. van Meer uit Sint Willebrord (NL).

PSG vs. Stade Reims

Reisverslag
Met de Thalys naar Parijs. Dat was al een leuke belevenis. Daarna 3 kwartier met de metro. Door de meegeleverde plattegrond was het hotel Alpha Paris Tour Eiffel goed te vinden. Het hotel was netjes en schoon. Het personeel is heel vriendelijk. Het ontbijt eenvoudig maar goed. De volgende dag van Parijs genieten. De Mona Lisa en de IJfffeltoren bezocht. Daarna lekker vroeg naar het Parc ded Princes waar PSG speelt. De uren voor d wedstrijd zat de sfeer er al goed in. Door de openingsgoal in de eerste minuten door de Nederlander Van der Wiel was het meteen een feestje. Ook Zlatan Ibrahimovic deed waarvoor we kwamen, scoren. Kortom een prachtige wedstrijd in een mooi stadion. De moeite waard.

Door Dhr. Veenstra uit Medemblik (NL).

PSG vs. SC Bastia

Reisverslag
Hele leuk sfeer tussen de fanatieke Fransen in het stadion. Wellicht is het een tip om in de gids te vermelden dat er geen tassen het stadion in mogen. Wij moesten onze tas voor €5,- bij een groenteboer stallen omdat we anders het stadion niet in kwamen. Hotel Alpha Paris Tour Eiffel was prima!

Door Mevr. Mulders uit Middelbeers (NL).

PSG vs. Saint Etienne

Reisverslag
Mooie wedstrijd gezien, Paris met 4-1 gewonnen. Marriot hotel was zeer goed met een goed ontbijt. Alles was weer goed geregeld.

Door Dhr. Deelen uit Helmond (NL).