Premier League

Rating: 2 stars Schotland

Premier League

Wie Schots voetbal zegt, denkt meteen aan de beladen 'Old Firm'. De wedstrijd van het jaar tussen de Schotse topclubs Celtic en Glasgow Rangers. Nadat Glasgow Rangers in 2012 failliet werd verklaard maakten ze in de lagere divisies een doorstart gemaakt onder de naam Rangers FC. Inmiddels zijn ze weer terug op het hoogste niveau en strijden ze weer met Celtic om de Schotse voetbaleer. Behalve de 'Old Firm' zijn alle thuiswedstrijden van Celtic en Rangers een geweldige ervaring. Maar denk ook eens aan de historische stad Edinburgh met de prachtige clubs Hearts en Hibernian. Onze klanten komen zonder uitzondering enthousiast terug van een weekendje Schotland!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Geen evenementen beschikbaar..

Staat uw gewenste reis er niet bij?
Mocht u een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk uw wensen in. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. We zullen u daarna zo spoedig mogelijk een voorstel op maat doen.

Offerte op maat

Wedstrijdkalender Scottish Premier League (Schotland)
Welke verplaatsingsrisico's gelden bij het boeken van uw voetbalreis naar Schotland?

Op deze pagina leggen we u graag uit welk speeldagen en mogelijke aftraptijden er zijn in de Schotse voetbalcompetitie. Daarbij maken we onderscheid tussen weekend wedstrijden en midweekse wedstrijden. Daarnaast leggen we u uit welke bijzondere uitzonderingen er zijn in het Schotse voetbal, niet alleen vanwege de League Cup finale die tegelijk met een speelronde wordt gepland, maar ook omdat er na het reguliere seizoen nog een play-off fase is. Tot slot geven we u advies hoe u bij het boeken van uw reis naar Schotland het beste met deze omstandigheden om kunt gaan.

Een beller is sneller! Bel ons gerust op 0497-620413 voor persoonlijk reisadvies m.b.t. eventuele verplaatsingen!                           

Wat zijn de mogelijke speeldagen en aftraptijden in de Schotse Premier League?

De wedstrijden worden aan het begin van het seizoen verspreid over 33 speelrondes. In deze speelrondes speelt elke club 3 x tegen elke andere club. Dat kan dus 1 keer thuis en 2 keer uit zijn, of andersom. Na deze 33 wedstrijden wordt de competitie in 2 helften verdeeld: de bovenste helft van de teams (1 tot 6) spelen nog een keer tegen elkaar, en de onderste helft (7 tot 12) doet hetzelfde. De punten uit de reguliere competitie blijven behouden, en het is niet mogelijk om vanuit de play-off fase te wisselen tussen de bovenste en onderste groep. In de regel zijn er voor de reguliere competitie zo’n 7 midweekse speelrondes, de rest wordt ‘gewoon’ in het weekend gepland. Dit zijn de mogelijke aftraptijden:

Weekend wedstrijden*

  • Vrijdag 19.45 u
  • Zaterdag 12.30 u / 15.00 u / 17.30 u
  • Zondag 12.00 u / 13.30 u / 15.00 u

Let op: Wedstrijden op vrijdag zijn zeldzaam. In het seizoen 2018/19 werden maar liefst 83% van de weekendwedstrijden op zaterdag gespeeld, en 13% of zondag (de rest op vrijdag).

Midweekse wedstrijden*

  • Dinsdag 19.45 u
  • Woensdag 19.45 u

Let op: In Schotland wordt relatief veel midweeks gevoetbald, maar in 97% (!) van deze gevallen werd er in het seizoen 2018/19 op woensdag gespeeld. Heel soms werd er uitgeweken naar dinsdag (3%).

De wedstrijden in de drukke periode rond Kerst en Nieuw zijn een uitzondering. De tijden kunnen dan afwijken van bovenstaand schema. Vraag ons gerust om advies hoe daar mee om te gaan.
Alle tijden zijn locaal, dus houdt er rekening mee dat het in Schotland een uur vroeger is dan in Nederland en België.

Wanneer wordt het speelschema in Schotland bekend gemaakt?
Schotland is één van de eerste competities die hun speelkalender voor het hele seizoen bekend maken. Meestal zo rond 20 juni, maar dit kan wat opschuiven in een jaar van een EK- of WK-eindronde. Later worden in blokken van 1 tot 2 maanden de aftraptijden per speelronde bekend gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met Europese bekerverplichtingen en live TV-uitzendingen.

Let op: Verplaatsingen vanwege de finale van de Schotse League Cup ("BetFred Cup")
De finale van de League Cup wordt tegelijk met speelronde 17 (meestal het 2e weekend in december) gepland. Deze finale wordt dan op zondag gespeeld, en de overige wedstrijden op zaterdag. Clubs die deze finale van het 2e bekertoernooi bereiken zien hun competitiewedstrijd naar een latere datum verplaatst worden. Vaak worden deze verplaatste wedstrijden vanwege de toch al drukke wedstrijdkalender midweeks ingehaald. Het gaat in het seizoen 2019/20 om deze speelrondes:

Speelronde 17 (weekend van 7/8 december)      Finale Scottish League Cup (officieel: “BetFred Cup”)

Wanneer en hoe kunt u het beste uw reis naar Schotland boeken?
In algemene zin geldt bij voetbalreizen dat u het pakket van ticket(s) en hotel het best zo vroeg mogelijk kunt boeken, zeker omdat u daar volgens onze Forza Wedstrijdgarantie later altijd nog kosteloos mee kunt schuiven. Naarmate de beschikbaarheid terug loopt stijgen immers de prijzen van zowel vluchten als wedstrijdtickets. Maar wanneer kunt u het beste uw vlucht boeken? Dat hangt er van af of de wedstrijd al is vastgesteld volgens het TV-schema. Op onze site ziet u bij elke wedstrijd door middel van een gekleurd bolletje of deze al is vastgesteld (groen) of niet (rood). Dat heeft de volgende consequenties:

Groen: Vastgestelde wedstrijden (live TV-uitzending)
Als het TV-schema eenmaal is vastgesteld, dan kunt u met een gerust hart uw vlucht, boot of trein direct boeken. Op onze site vindt u per bestemming uitgebreide informatie over de beschikbare reisroutes en aanbieders. Een minimaal pakket bestaat uit de tickets met 1 overnachting maar natuurlijk is dat te verlengen.

Rood: Niet vastgestelde wedstrijden
Als het TV-schema nog niet is vastgesteld, dan heeft u wat ons betreft de volgende opties:

  • Wachten tot het schema wel is vastgesteld. Het voordeel is dat u dan precies weet wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, en u daar uw reisplannen op af kunt stemmen. Als u graag een 2-daagse reis wilt boeken, of juist 2 wedstrijden in één voetbalreis wilt bezoeken, dan is dit de beste keuze. Het nadeel is dat u wat duurder uit bent omdat de kosten van vluchten en tickets stijgen naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Ook kan een wedstrijd natuurlijk uitverkocht raken.
  • Tenminste een 3-daagse reis boeken, zodat de kans heel groot is dat de wedstrijd binnen het geboekte reisschema valt. U bent dan het goedkoopste uit, maar loopt wel een klein risico. Wat ons betreft te overzien, en later altijd nog aan te passen. Het omboeken van een vlucht kost normaal zo’n € 40 tot € 80 per persoon, daarnaast is eventueel een extra overnachting nodig.

Forza adviseert om zo vroeg mogelijk te boeken
Wij adviseren ondanks een eventueel verplaatsingsrisico om zo vroeg mogelijk te boeken, en daarbij tenminste uit te gaan van een 3-daagse reis van zaterdagochtend tot maandag (weekend wedstrijden) of van dinsdagochtend tot donderdag (midweekse wedstrijden). Natuurlijk wordt het verplaatsingsrisico nóg minder als u op voorhand al voor een 4-daagse reis kiest.

Het vroegste tijdstip op zaterdag is 12.30 u. Zorg dat uiterlijk 2 uur voor de aftraptijd aan komt in het centrum van de speelstad. Veel vertraging is niet gebruikelijk, maar indien mogelijk is het natuurlijk altijd beter om vroeger aan te komen. Er is een ruime keuze aan vroege vluchten, dus dat mag geen probleem zijn, en anders kunt u altijd op vrijdag(avond) al heen reizen. Houdt rekening met wat langere transfertijden als u niet in Glasgow of Edinburgh moet zijn.

Meer lezen

Risico’s bij een voetbalreis
Forza Wedstrijdgarantie (beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen)
Boek hier uw voetbalreis naar de Schotse Premier League
Speelkalender op de officiële site van de Schotse Premier League

 

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we u zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Referenties

Rangers FC vs. Celtic

Reisverslag
Wat fantastisch om dit een keer mee te maken, hartelijk dank daarvoor. Al met al hebben de jongens en ik heel erg genoten, bedankt voor de uitstekende organisatie.

Door Dhr. Sijm uit Castricum (NL).

Celtic vs. St Johnstone

Reisverslag
Onze reis is prima bevallen! Hotel (Holiday Inn Express City) was goed, kaartjes lagen er al en we hadden inderdaad goeie plaatsen! Zelfs zachte stoelen!

Door Dhr. van Helden uit Sliedrecht (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
Het was echt GEWELDIG! Glasgow is sowieso een heerlijke stad. Pubs in overvloed en het is overal nog druk en gezellig ook. We hebben er met z'n allen van genoten. Zal niet meevallen om deze trip nog eens te overtreffen.

Door Dhr. Hoogerwerf uit Ossendrecht (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
De wedstrijd was een super ervaring. De sfeer was overweldigend. Wat betreft het totaalpakket kan ik niets bedenken wat beter kan. Kortom, zeer naar ons zin gehad. Uitstekende organisatie.

Door Dhr. van Leeuwen uit Utrecht (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
Ja we hebben genoten, Sfeer in de kroegen en het stadion is echt kippevel. In de stad wordt je wel gewaarschuwd als je voetbal kleuren aanhebt, maar verder hebben we geen agressie ervaren. Hotel (Hilton Glasgow) was prima, net iets buiten het centrum. Boekje heeft ons wel geholpen de stad te doorkruisen, maar Glasgow heeft cultureel niet zoveel te bieden. Het uitgaansleven is wel super. Alles was goed geregeld, bedankt. Groeten, Remco Reinking

Door Dhr. Reinking uit Culemborg (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
Goed georganiseerde reis. De tips vanuit het boekje waren zonder meer goed. Daar is volgens mij weinig aan toe te voegen. Glasgow is best een leuke, relexte stad om te vertoeven. In Glasgow zijn we bij toeval in een bar terecht gekomen, genaamd, The Horse Shoe, deze schijnt de grootste bar (in de vorm van een hoefijzer) aan één stuk van Europa te zijn, althans dat is ons verteld. Leuke gezellige (voetbal neutrale) tent. Ook in Edinburgh hebben wij ons prima vermaakt, een prachtige stad. Achteraf gezien hadden we best nog een paar dagen extra bij kunnen boeken. Goede hotels (Premier Inn Glasgow City Centre Argyle Street & Jury's Inn Edinburgh), netjes en verzorgd. Hotel in Glasgow was wel wat gehorig. Wat de wedstrijd betreft, een sfeer, dat is met geen pen te beschrijven. Het verloop van de wedstrijd is natuurlijk wel bepalend geweest, het was één groot feest. M.v.gr. Riny Ripmeester

Door Dhr. Ripmeester uit Zevenbergen (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
Grandioos weekend, wat een stad zeg en wat een wedstrijden, passion is where the heart is.....Hotel simpel, maar super centraal, prima. Zitplaats old firm was excellent, naast Celtic vak, dus ik zat er midden tussen het gezang en geklaag, wat een herrie, echt top, daarom boek ik ook via jou, net als Madrid weer echt een superplaats! Mooie pot ook, net als bij Hearts, wat ik zelf heb geregeld...die schotten zijn toch een apart slag, feestvolk, daarom mogen ze die Hollanders wel ha ha. Kijk er naar uit om in het nieuwe seizoen weer via jou te boeken en ook misschien een niet Hollandwedstrijd op het EK. Als je ergens tegenaan loopt laat maar horen. Bedankt voor alles weer, top, en Hammers are gonna make it..we're staying UP! Next year Spurs v West Ham again .... Groet en fijne vakantie, Roman

Door Dhr. Stoger uit onbekend (NL).

Rangers FC vs. Celtic

Reisverslag
Het was grandioos! We hadden een prachtige plek vlakbij het veld en toevallig ook nog in het vak van de winnende club. Het boekje is een welkome reisleider, ik kan niet stellen dat er onvolkomenheden in stonden, we zijn alleen effe fout gereden in Venlo naar Weeze toe. Het hotel (Quality Central) lag uitstekend, vlakbij het station. Het stadion van Rangers was op taxi-afstand. We zaten vlakbij de pubs, ze zijn alleen zo vroeg dicht. We zijn de dag erop ook nog naar het stadion van Celtic geweest en naar Edinburgh. Groet, Jan

Door Dhr. Vlems uit Bladel (NL).

Rangers FC vs. St Johnstone

Reisverslag
Om 6 uur zijn wij vertrokken naar Schiphol de weg er na toe verliep vlot en ook het parkeren bij comfort parking een aanrader (Je parkeert je auto bij hen en zij brengen je naar het vliegveld en bij terugkomst halen ze je ook weer op een snelle service echt een aanrader). Het inchecken verliep goed geen vertraging en om 10.00 gingen we de lucht in op weg naar Glasgow. In Glasgow waren we snel door de douane en hebben we de taxi naar ons hotel genomen (prijs taxi klopte met wat er in het boekje stond). Enthousiast informerend bij de taxi chauffeur of hij fan was van Rangers leerde ons dat hij juist het tegenovergestelde was een fan van Celtic. De taxi chauffeur legde uit dat het vreemde was dat het stadion van de Rangers in een van oorsprong katholieke wijk staat en je raad het al voor Celtic andersom. Al kletsend kwamen bij ons hotel (Premier Inn Glasgow Centre Charing Cross), prima hotel zo als later bleek echt in het centrum hoe ideaal konden wij het hebben. Het hotel was prima normaal maar goed gastvrij en erg vriendelijk zijn wij ontvangen. We mochten ook direct op de kamers (normaal pas vanaf 14.00 u) Onze kamer gaf uitzicht over de mooie snelweg naar het vliegveld, maar van de weg hebben we geen last gehad en wat erg fijn was het hotel ligt direct aan de metro. De tickets waren er dus we konden op weg al lopend en nog aangelegd voor een drankje en een hapje gingen we op weg naar de metro in het centrum. De metro is echt een eenvoudig gebeuren en we waren dan ook snel op de plaats van bestemming Ibrox. Het station uit, de hoek om, en daar midden in de wijk ligt het stadion. De fan shop bezocht en een rondje rond het stadion gemaakt. De spelersbus kwam en daar even naar gekeken en toen het stadion in. Onze plaatsen waren op de lange zijde en voor dat beetje meer zeker de moeite waard. De wedstrijd was een echte Engelse pot. Veel strijd, 90 minuten lang hoge ballen, een echte mannen wedstrijd, vel in de acties. We genoten. Na de wedstrijd keurig in de rij om met de metro terug te gaan naar het centrum ook die rij is een belevenis. Niemand moppert, dringt niet en in zucht zit je in de metro. ´s Avonds nog wat gestapt genoten van het bier getapt op Engelse wijze. De zondag genoten van het ontbijt er was genoeg en smaakte prima. De rest van de dag het centrum gedaan, winkels bezocht want er waren zoveel winkels die mijn zoon wilde zien omdat ze niet in Nederland zijn of omdat het er van gehoord had hoe bijzonder de inrichting ervan was. Mocht je de vrouw meenemen dan ben je een weekend zoet met shoppen. De terugreis, we waren geboard en moesten toen wachten. Uiteindelijk naar Schiphol toen alwaar wij door comfort parking werden afgehaald en ik denk in nog geen 20 minuten zaten wij in de auto door de zeer dikke mist naar huis. De reis heeft gebracht wat wij ervan verwacht hadden het boekwerk sloot prima aan. Dank voor de organisatie een herinnering voor ons om nooit meer te vergeten. Met groet Thom en Peter van Mierlo

Door Dhr. van Mierlo uit Eersel (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
We hebben met z'n allen zeker genoten van the old Firm, het was een zeer grote belevenis. De wedstrijd op zich viel me qua niveau wel iets tegen maar de rivaliteit en de atmosfeer rondom en in het stadion maakte dat toch wel dik goed! We verbleven de drie dagen in het 4-sterren Holiday Inn Theatreland hotel, waar wij zeer tevreden over waren. De ligging was prima, het ontbijt was goed en ook de faciliteiten op de kamer waren uitstekend! De reis naar Glasgow verliep ook vlekkeloos, mijn complimenten voor jullie zeer duidelijke overzichtelijke reisbescheiden boekje. We zijn zoals jullie in het boekje aangaven vanaf Edinburgh Airport met een Airline bus naar het treinstation gegaan en van daaruit met de trein naar Glasgow. De reis duurde zo'n kleine 80 minuten en was comfortabel. Wel heb ik een tip voor mensen die de reis ook op deze manier gaan doen; als je in een grote groep bent (vanaf 6 personen) is het zéér voordelig om een kaartje per groep te kopen, dit scheelt al gauw €5.- per persoon, wij moesten namelijk in totaal slechts 68 Pond te betalen voor 10 man terwijl als je per persoon kaarten koopt je rond de 113 Pond uit kwam. Vanaf Glasgow Central naar het hotel was goed te doen lopend met het boekje van jullie die we bij de hand hadden. Voor de wedstrijd zijn we eerst wat gaan eten bij een (Italiaans) restaurant op loopafstand van een minuut vanaf ons hotel genaamd Dino's. Dit is een echte aanrader! Het eten werd snel geserveerd en het was ongelofelijk lekker, iedereen liep over van de complimenten. We hadden een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht met tussendoor de nodige pints van de shirtsponsor van Celtic genaamd Tennets en de rekening viel behoorlijk mee! Het adres van dit restaurant is: 35-41 Sauchiehall St; Glasgow. Bij dit restaurant kan je tevens ook afhalen of voor de snelle hap naar de ''cafetaria'' van Dino's die naast het restaurant zit waar je terecht kan voor pizza, belegde stokbrooden, koffie en nog veel meer. We zijn vervolgens even een pub ingedoken, wat ik wel als tip wil mee geven is dat je totaal geen Celtic of Glasgow Rangers spullen bij je mag hebben in de ''alternatieve'' pubs, daarmee bedoel ik niet een groene van Celtic of een blauwe pub van de Rangers. Wij kwamen met onze shirts aan en dassen al om in een cafe en werden daarom namelijk geweigerd. Toen we allemaal onze sjaals af hadden gedaan en shirts uit hadden getrokken waren we alsnog welkom, dit is in elke pub in Glasgow als voorzorg. Vervolgens zijn we met de taxi (7 Pond) naar de wedstrijd gegaan. Een tip hierbij is wel dat je tijdig reserveert voor je taxi want alle taxi's zaten vol!! Voor de wedstrijd hadden we tien kaartjes, verdeeld over: 2 stuks rij E, 4 stuks rij F, 2 stuks rij G en tot slot 2 stuks rij V. Rij E, F en G zaten bovendien ook allemaal achter elkaar. We hadden van te voren eerlijk geloot en ikzelf had ''pech'' namelijk rij V. Tijdens de wedstrijd bleek echter dat ik totaal geen pech had maar precies in de goede sfeer terecht ben gekomen. Door de lokale jongens/mannen werden we zeer goed opgenomen in de groep en hebben het zeer gezellig gehad onder de wedstrijd en hebben alle liederen keihard meegezongen! Het was echt prachtig, niet alleen de gigantische sfeer die er hing maar ook hoe wij werden opgenomen, na het doelpunt sprongen alle jongens ons zelfs in de armen, niet eens gesproken over alle liederen die we arm in arm zongen, in één woord: TOP! Na de wedstrijd waren alle pubs dicht dus zijn we naar het hotel gegaan waar we in de lobby nog even hebben nagepraat over de geweldige sfeer. De dag erop zouden we naar Loch Ness gaan, toen we erachter kwamen dat de afstand vanaf Glasgow daarheen zo groot was dat we drie uur moesten rijden hebben we daar vanaf gezien. 6 van de 10 zijn naar een bowling genaamd AMF gegaan en hebben daar een top dag gehad. Ikzelf en nog 3 andere hebben besloten om per taxi naar het stadion te gaan voor een stadion tour. De entree voor de tour was 8 Pond en hebben 1,5 uur lang een geweldige tour gehad! Een oudere man verzorgde de tour als gids en die wist werkelijk alles over de geschiedenis van Celtic en antwoord op alle vragen! We hebben heel veel gezien: de prijzenkast, spelerstunnel, dug-out gezeten, langs het veld lopen, spelers kleedkamers, persconferentie zaal, historie van Celtic op een dvd (ongeveer 20 min.), het was echt de moeite waard! Met een voldaan gevoel zijn we naar de fanshop gegaan waar we alle 4 een compleet tenue hebben aangeschaft, ieder van een andere speler. 's Avonds zijn we naar verschillende pubs geweest waarvan ik er 2 zeer kan aanraden vanwege de ongelofelijk goede sfeer, jonge mensen en goede prijzen namelijk ''the Bunker'' (later op de avond) en the CAMPUS bar. Wat wel een nadeel is in Glasgow is dat je bij veel pubs (o.a. zeer populaire ABC Bar) bij grote groepen wordt geweigerd. Ik hoop jullie voldoende te hebben geinformeerd en bij verdere vragen hoor ik het wel van jullie! Wij hebben echt genoten en praten nu al over een wedstrijd voor volgend seizoen! Met vriendelijke groet, Daniel Tol

Door Dhr. Tol uit Volendam (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
We zijn gisteravond weer teruggekomen van een ons voetbaltripje. The old firm was geweldig! Het was een belevenis om dit mee te maken. De reis is verder goed verlopen, alleen vroegen wij ons af waarom we via Edinburg vlogen ipv Glasgow. Het kost toch weer even ruim 44 pond extra voor de trein en een aantal extra reisuren. Verder was het allemaal prima in orde. Met vriendelijke groet, Wim Snoek

Door Dhr. Snoek uit Baarn (NL).

Celtic vs. Rangers FC

Reisverslag
Of wij hebben genoten van de voetbalreis? Nou en of. Om the 'Old Firm' te beleven is een gebeurtenis op zich. We zijn begonnen met de treinreis vanuit Elst naar Schiphol. Daar de bekende bak koffie en brood en daarna in het vliegtuig gestapt. Deze vertrok zelfs iets te vroeg ditmaal, maar dat geeft niets natuurlijk. De landing was wel wat spektakel, de storm was aardig aan het aanwakkeren en dat voel je wel ff, het was niet beangstigend voor ons. Na een veilige landing zijn we naar de bus gelopen en ging het verder naar het station. Dat was goed aansluitend en prima te vinden allemaal. De kaartjes gekocht, perron 13 gezocht en de trein stond al klaar, kwestie van instappen dus. Het eerste stadion wat we zagen was net buiten Edinburgh, een rugbystadion. In Glasgow aangekomen eerst wat kunst opgesnoven en naar het hotel gewandeld. Daar werden we vriendelijk en gastvrij ontvangen en lagen de tickets klaar. Ingecheckt in het Novotel en de stad in, buiten gekomen begint het te gieten, dus een taxi gepakt naar het stadion. Je moest wel met de rug in de wind staan anders waaide alles letterlijk weg, maar dat weet je in dit jaargetijde, het kan guur zijn. Aansluitend de shop bezocht en gewapend met sjaals en souvenirs kon de avond beginnen. We hadden nog wat tijd en zochten eerst maar eens een pub op en proosten op een mooie wedstrijd. De poorten van Celtic gingen open en wij waren letterlijk de eersten in het stadion. Al snel liep het stadion vol en er volgde een matige wedstrijd, maar de sfeer was fantastisch. Het is indrukwekkend als 60.000 man staan te dansen en te zingen en hun club staan aan te moedigen. Na een mooie avond zijn we met de meute teruggelopen richting de stad en hebben ons verwonderd over de helikopterbegeleiding van de Glasgow Rangers. Bij het hotel nog ff een afzakkertje genomen en lekker gaan slapen in een prima bed. Na een uitstekende nachtrust volgde een prima ontbijt. We hebben uit gecheckt en met de metro zijn we naar het andere stadion geweest. De vriendelijke portier was zo aardig om ons ook de binnenzijde te laten zien. In het nationale stadion Hampden is de rondleiding een absolute aanrader. Wij hebben een geweldige rondleiding gehad en ons prima vermaakt, te wel op ruim 2 uur, maar je verveelt je geen minuut. Wij kijken terug op twee mooie dagen, het was prima georganiseerd, alles verliep volgens afspraak en wij zijn zeer tevreden. Met mooie herinneringen aan The Old Firm en wetend dat we jullie kunnen inschakelen voor een nieuw voetbal avontuur, bedankt en wellicht tot ziens. Burkhard en Justin.

Door Dhr. Junemann uit Haalderen (NL).