Championship

Rating: 2 stars Engeland

Championship

Elke club in het Championship (officieel: The Football League Championship) droomt van een plekje bij de Engelse elite, in de Premier League. De finale van de playoffs in deze competitie wordt ook wel de duurste wedstrijd ter wereld genoemd vanwege de honderden miljoenen die op het spel staan. Als club ben je verzekerd van tientallen, zo niet honderden miljoenen aan extra inkomsten als je een seizoen lang kunt aantreden tegen clubs als Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United en Liverpool. Clubs uit het Championship zijn er alles aan gelegen om te promoveren, en de tickets zijn er nog betaalbaar. Dat samen maakt het een hele leuke competitie om te bezoeken.
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Geen evenementen beschikbaar..

Staat uw gewenste reis er niet bij?
Mocht u een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk uw wensen in. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. We zullen u daarna zo spoedig mogelijk een voorstel op maat doen.

Offerte op maat

Wedstrijdkalender EFL Championship (Engeland)
Welke verplaatsingsrisico's gelden bij het boeken van uw voetbalreis naar Engeland?

Op deze pagina leggen we u graag uit welk speeldagen en mogelijke aftraptijden er zijn in de 2e divisie van het Engelse profvoetbal, namelijk het EFL Championship. Daarbij maken we onderscheid tussen weekend wedstrijden en midweekse wedstrijden. Daarnaast leggen we u uit welke bijzondere uitzonderingen er zijn in het Engelse voetbal, omdat sommige speelrondes tegelijk met bekervoetbal (FA Cup en League Cup) worden gepland. Tot slot geven we u advies hoe u bij het boeken van uw reis naar Engeland het beste met deze omstandigheden om kunt gaan.

Een beller is sneller! Bel ons gerust op 0497-620413 voor persoonlijk reisadvies m.b.t. eventuele verplaatsingen!                           

Wat zijn de mogelijke speeldagen en aftraptijden in het EFL Championship?
De wedstrijden worden aan het begin van het seizoen verspreid over maar liefst 44 (!) speelrondes. In de regel zijn er zo’n 8 midweekse speelrondes, de rest wordt ‘gewoon’ in het weekend gepland. Dit zijn de mogelijke aftraptijden:

Weekend wedstrijden*

  • Vrijdag 19.45 u
  • Zaterdag 12.30 u / 15.00 u / 17.30 u
  • Zondag 12.00 u / 14.00 u

Let op: In het seizoen 2018/19 werden maar liefst 78% van de weekendwedstrijden op zaterdag gespeeld. Daarnaast 7% op vrijdag en 5% op zondag. Slechts 3 keer (1%) werd een weekendwedstrijd op maandag gespeeld, waarschijnlijk vanwege een uitzonderlijke verplaatsing. Een uitzondering hierop in het Championship is het Paasweekend: daarin wordt een volledige speelronde op vrijdag én een volledige speelronde op maandag (2e Paasdag) gepland.

Midweekse wedstrijden*

  • Dinsdag 19.45 u / 20.00 u
  • Woensdag19.45 u / 20.00 u

Let op: Midweekse wedstrijden worden verdeeld over de dinsdag (55%) en woensdag (45%).

De wedstrijden in de drukke periode rond Kerst en Nieuw zijn een uitzondering. De tijden kunnen dan afwijken van bovenstaand schema. Vraag ons gerust om advies hoe daar mee om te gaan.
Alle tijden zijn locaal, dus houdt er rekening mee dat het in Engeland een uur vroeger is dan in Nederland en België.

Wanneer wordt het speelschema in Engeland bekend gemaakt?
Engeland is één van de eerste competities die hun speelkalender voor het hele seizoen bekend maken. Meestal zo rond 15 juni, maar dit kan wat opschuiven in een jaar van een EK- of WK-eindronde. Later worden in blokken van 1 tot 2 maanden de aftraptijden per speelronde bekend gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met Europese bekerverplichtingen en live TV-uitzendingen.

Let op: Verplaatsingen vanwege Engels bekervoetbal en winterstop
In tegenstelling tot de andere Europese competities, worden in Engeland sommige competitierondes tegelijk met de latere rondes van het Engelse bekervoetbal gepland. Clubs die deze fase van het bekertoernooi bereiken zien hun competitiewedstrijd naar een latere datum verplaatst worden. Vaak worden deze verplaatste wedstrijden vanwege de toch al drukke wedstrijdkalender midweeks ingehaald. Natuurlijk zijn het vooral de Premier League teams die het vaakst deze fase van de bekertoernooien bereiken, maar verrassingen zijn natuurlijk inherent aan het Engelse cup voetbal. Het gaat in het seizoen 2019/20 om deze speelrondes:

Speelronde 28 (weekend van 28/29 februari)      Finale EFL Cup (officieel: “Carabao Cup”)
Speelronde 31 (weekend van 21/22 maart)           Kwartfinales FA Cup
Speelronde 34 (weekend van 18/19 april)             Halve finales FA Cup

Wanneer en hoe kunt u het beste uw reis naar Engeland boeken?
In algemene zin geldt bij voetbalreizen dat u het pakket van ticket(s) en hotel het best zo vroeg mogelijk kunt boeken, zeker omdat u daar volgens onze Forza Wedstrijdgarantie later altijd nog kosteloos mee kunt schuiven. Naarmate de beschikbaarheid terug loopt stijgen immers de prijzen van zowel vluchten als wedstrijdtickets. Maar wanneer kunt u het beste uw vlucht boeken? Dat hangt er van af of de wedstrijd al is vastgesteld volgens het TV-schema. Op onze site ziet u bij elke wedstrijd door middel van een gekleurd bolletje of deze al is vastgesteld (groen) of niet (rood). Dat heeft de volgende consequenties:

Groen: Vastgestelde wedstrijden (live TV-uitzending)
Als het TV-schema eenmaal is vastgesteld, dan kunt u met een gerust hart uw vlucht, boot of trein direct boeken. Op onze site vindt u per bestemming uitgebreide informatie over de beschikbare reisroutes en aanbieders. Een minimaal pakket bestaat uit de tickets met 1 overnachting maar natuurlijk is dat te verlengen.

Rood: Niet vastgestelde wedstrijden
Als het TV-schema nog niet is vastgesteld, dan heeft u wat ons betreft de volgende opties:

  • Wachten tot het schema wel is vastgesteld. Het voordeel is dat u dan precies weet wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, en u daar uw reisplannen op af kunt stemmen. Als u graag een 2-daagse reis wilt boeken, of juist 2 wedstrijden in één voetbalreis wilt bezoeken, dan is dit de beste keuze. Het nadeel is dat u wat duurder uit bent omdat de kosten van vluchten en tickets stijgen naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Ook kan een wedstrijd natuurlijk uitverkocht raken.
  • Tenminste een 3-daagse reis boeken, zodat de kans heel groot is dat de wedstrijd binnen het geboekte reisschema valt. U bent dan het goedkoopste uit, maar loopt wel een klein risico. Wat ons betreft te overzien, en later altijd nog aan te passen. Het omboeken van een vlucht kost normaal zo’n € 40 tot € 80 per persoon, daarnaast is eventueel een extra overnachting nodig.

Forza adviseert om zo vroeg mogelijk te boeken
Wij adviseren ondanks een eventueel verplaatsingsrisico om zo vroeg mogelijk te boeken, en daarbij tenminste uit te gaan van een 3-daagse reis van zaterdagochtend tot maandag (weekend wedstrijden) of van dinsdagochtend tot donderdag (midweekse wedstrijden). Natuurlijk wordt het verplaatsingsrisico nóg minder als u op voorhand al voor een 4-daagse reis kiest.

Het vroegste tijdstip op zaterdag is 12.30 u. Afhankelijk van de transfertijd naar het centrum (in Londen is die bijvoorbeeld wat langer dan in Manchester) adviseren we om te zorgen dat uw heenvlucht op zaterdag uiterlijk 2,5 tot 3 uur voor de aftraptijd zal aan komen. Veel vertraging is niet gebruikelijk, maar indien mogelijk is het natuurlijk altijd beter om vroeger aan te komen. Er is een ruime keuze aan vroege vluchten, dus dat mag geen probleem zijn, en anders kunt u altijd op vrijdag al heen reizen.

Meer lezen

Risico’s bij een voetbalreis
Forza Wedstrijdgarantie (beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen)
Boek hier uw voetbalreis naar het Engelse Championship
Speelkalender op de officiële site van het EFL Championship

 

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we u zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Referenties