FA Cup

Rating: 3 stars Engeland

FA Cup

De oudste en meest populaire bekercompetitie ter wereld is zonder enige twijfel de Engelse FA Cup. Ieder jaar zijn er wel enkele 'Cupfighters' uit de lagere divisies die een grote club uit de Premier League verslaan en doordringen tot de eindfase van dit nostalgische toernooi. Passie, strijd en emotie maken van iedere FA Cup wedstrijd een heuse finale. Naast de 'Cup Final' worden ook de halve finales op het heilige gras van Wembley gespeeld. Proef zelf deze typische FA Cup-sfeer!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Let op: wedstrijden worden pas enkele weken voor de betreffende speelronde definitief vastgesteld. Met de Forza Wedstrijdgarantie bent u beschermd tegen verplaatsingen.
Toon resultaten

(3) voetbalreizen gevonden

april 2024

 • FA Cup
  zaterdag
  20 apr 16.00 u
  FA Cup
  FA Cup v Halve finale 1
  Halve finale 1
  Vanaf
  539
  Per persoon
  Ga verder
 • FA Cup
  zondag
  21 apr 16.00 u
  FA Cup
  FA Cup v Halve finale 2
  Halve finale 2
  Vanaf
  519
  Per persoon
  Ga verder

mei 2024

 • FA Cup
  zaterdag
  25 mei 16.00 u
  FA Cup
  FA Cup v Finale
  Finale
  Vanaf
  1229
  Per persoon
  Ga verder

Wedstrijdkalender FA Cup (Engeland)
Welke verplaatsingsrisico's gelden bij het boeken van uw voetbalreis naar Engeland?

De FA Cup is het belangrijkste Engelse bekertoernooi, en het oudste voetbaltoernooi ter wereld. De finale van de FA Cup is traditioneel de afsluiter van het Engelse voetbalseizoen, en wordt elk jaar op het beroemde Wembley gespeeld. Op deze pagina leggen we u graag uit welk speeldagen er zijn, en wanneer de lotingen plaats vinden zodat u uw reis kunt plannen.

Een beller is sneller! Bel ons gerust op 0497-620413 voor persoonlijk reisadvies m.b.t. eventuele verplaatsingen!                           

Hoeveel rondes kent de Engelse FA Cup?
Als de meeste profclubs nog midden in hun zomervakantie zitten, dan beginnen de eerste Engelse clubs al aan hun droom om zover mogelijk te komen in de FA Cup. Deze zogenaamde “Qualifying rounds” beslaan maar liefst 6 rondes en duren van juli tot begin oktober. Daarna stromen in de “First Round Proper” de profclubs uit League One (3e divisie) en League Two (4e divisie) in. Pas in de “Third Round Proper” in het eerste weekend van januari komen de profclubs uit de Premier League en het Championship (2e divisie) er bij. In schema ziet dat er als volgt uit:

Ronde Loting Speeldata
First Round Proper 21 oktober 2019 8-9 november 2019
Second Round Proper 11 november 2019 29-30 november 2019
Third Round Proper 2 december 2019 4-5 januari 2020
Fourth Round Proper 6 januari 2020 24-25 januari 2020
Fifth Round Proper 27 januari 2020 3-4 maart 2020
Kwartfinale 5 maart 2020 21-22 maart 2020*
Halve finales 22 maart 2020 18-19 april 2020*
Finale - 23 mei 2020

* Gelijktijdig met de kwart- en halve finales wordt ook een complete speelronde in de Premier League gepland. Clubs die deze fase van het bekertoernooi halen zien hun competitiewedstrijd verplaatst worden naar een later nog te bepalen datum. In dit geval bent u beschermd door onze Forza Wedstrijdgarantie

Wanneer worden de wedstrijden van de FA Cup vastgesteld?
Na elke speelronde vindt daarna vrij snel de loting plaats voor de volgende ronde van de Engelse FA Cup. Het is dan bekend welke clubs tegen elkaar spelen. Het duurt meestal nog wel een paar dagen tot een week voordat de het TV-schema met de definitieve aftraptijden en speeldata bekend wordt. In het geval van eventuele replays duurt het soms wat langer voordat alles definitief is, dus als u een 2-daagse reis wilt boeken dan raden we aan even te wachten tot alles definitief is.
Voor vragen daarover bel of mail ons even, of wacht tot er een groen bolletje bij de betreffende wedstrijd staat.

Op welke dagen wordt er gespeeld voor de FA Cup?
Net zoals bij de competitie willen de uitzendgemachtigden natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden live op TV uitzenden. Dat betekent dat er behalve de vele wedstrijden op zaterdag en zondag meestal ook op vrijdag of maandag gevoetbald wordt. Ideaal om een combinatie van 2 wedstrijden te maken in één trip. Vraag ons gerust om een offerte op maat.

Wanneer en hoe kunt u het beste uw reis naar Engeland boeken?
De wedstrijden in de ‘First Round Proper’ tot en met de kwartfinales kunnen we pas boeken als de wedstrijden bekend zijn. Eerder zijn hier geen tickets voor te boeken, omdat de stadions van de betreffende thuisclubs natuurlijk pas na de loting bekend zijn. Echter, de halve finales in april (zie het schema hierboven) en de finale worden allen op Wembley gespeeld, en kunnen al in het begin van het seizoen geboekt worden. Omdat op dat moment de halve en hele finalisten nog niet bekend zijn, zijn de tickets goedkoper, dus je kunt vroeg boeken. Een aanrader van Forza: boek een weekend naar Londen voor de beide halve finales in april. De eerste halve finale is op zaterdag, de tweede op zondag. Zeker als u op tijd boekt zijn de prijzen interessant, en u beleeft gegarandeerd een weekend vol topvoetbal!

Meer lezen

Risico’s bij een voetbalreis
Forza Wedstrijdgarantie (beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen)
Boek hier uw voetbalreis naar de Engelse FA Cup
Speelkalender op de officiële site van de Engelse FA

 

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we u zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Referenties

FA Cup vs. Halve finale

Reisverslag
Als eerste hebben we het reuze naar ons zin gehad !! Met Easyjet en vooraf inchecken liep prima. Wel vermeldenswaardig is dat men nu vooral op Stansted streng aan het controleren is en geruime tijd duurt voordat je door de security check ben. Aankomst Stansted een taxi genomen naar Londen en terug de trein. Taxi is duur en uiteindelijk maakt het geen tijdsverschil. De tijd tussen vertrek en begin wedstrijd ( 3 uur ) was krap maar net aan te doen. We waren precies om 12:15 in het stadion. Er moet geen vertraging komen dan mis je toch de wedstrijd. Enorme ervaring , 90.000 man ! Kippenvel wanneer iedereen zingt. De plek in het stadion was perfect. De begeleiding in het stadion : helemaal goed ( je moet maar je plekje vinden blok 410 , rij 14 en stoel 200). Leuke typische Engels pot. Technisch voetbal matig , strijd volop , kijkplezier 100 percent. Je voelt je veilig tussen 90000 fans. Ook in de metro keurig,netjes en geordend. Uiteraard na de wedstrijd in de pub nog wat biertjes gedronken. Aan het eind van de middag nog even bij Emirates Stadion geweest en wat inkopen gedaan. Hotel (Premier Inn London Euston) prima gelegen om hiervandaan overal met metro te gaan. Kamers prima, service ok. Ontbijt uitermate lekker. Zondag: Lekker Londen ingegaan en naar Buckingham,Big Ben, London Eye etc. Vervolgens boottocht op THE Thames (KPMG line) en uitgestapt in Greenwich. leuke markt met allerlei koopjes waar. Op tijd terug en de trein naar Stansted via Liverpool street. prima te doen binnen 45 min. Kortom: De informatie (boekje) was uitstekend. Trip prima. Wedstrijd moet je mazzel hebben. Forza reizen komt haar belofte na en heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. De volgende keer weer. Groet, Dick Vink

Door Dhr. Vink uit Papendrecht (NL).

FA Cup vs. Halve finale

Reisverslag
We vlogen met easyjet om 09:30 naar Londen-Stansted, vanwege het uur tijdsverschil kwamen we om 09:35 aan. De wedstrijd begon om 12:30 dus een race tegen de klok was begonnen. Gelukkig konden we in het vliegtuig al tickets voor de Stansted-Express kopen (tippie). Deze doet er 45 minuten over naar Tottenham-Hale, van daar uit de ondergrondse naar ons 4 * hotel Holiday-inn Mayfair, in 35 minuten. De kaartjes voor de wedstrijd lagen al klaar, dus meteen de metro weer in op weg naar Wembley, waar we om 12:00 aankwamen. Na nog even in de rij te hebben gestaan voor de ingang zaten we om 12:20 precies op onze plek. Wat een sfeer!!!! Na de wedstrijd nog lekker Londen in. Dit is met de sight seeing tips van Forza prima te doen, handig is zeker dat er vermeld staat op welke metrohalte je weer moet uitstappen om dingen te bekijken. Als je het boekje ''reisbescheiden'' doorleest vind je diverse zeer handige tips die je kunt gebruiken om het maximale uit je weekendtrip te halen, een aanrader. Kortom: Uitstekend geregeld!! Ed van Woudenberg.

Door Dhr. van Woudenberg uit Cothen (NL).