Risico's van een voetbalreis

Met Forza ongestoord genieten, ondanks wedstrijdverplaatsingen en andere risico’s

Als u voor vertrek ziek wordt en niet kunt gaan, of tijdens uw reis met zakkenrollers te maken krijgt, is het prettig om uw schade te kunnen claimen. Naast deze bekende problemen, zijn er echter ook een aantal specifieke risico’s waar u bij het bezoeken van voetbalwedstrijden mee te maken kunt krijgen. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij precies welke dat zijn, en hoe groot deze zijn. We zetten deze ervaring graag in om te zorgen dat u met recht zorgeloos op reis kunt.

Bekijk hieronder de risico’s die u loopt. Vooral niet om u af te schrikken, maar om u bewust te maken van de manier waarop Forza (mogelijke) problemen voor u oplost, waar veel collega aanbieders deze juist op úw bordje leggen. “Ontzorgen” zit in ons DNA, en dat betekent dat we te voorziene problemen op voorhand al in kaart brengen en waar mogelijk vóór zijn. Mochten ze dan tóch voor komen zorgen we dat u er geen omkijken naar heeft, en niet met onnodig hoge kosten te maken krijgt.

 • Live TV-uitzending

  De wedstrijd wordt buiten uw reisschema verplaatst

  Wedstrijden worden pas enkele weken voor vertrek daadwerkelijk over een weekend (of midweek) verspreid, om er zoveel mogelijk live op TV uit te kunnen zenden. In de basis gaan we uit van 3-daagse reizen en daarmee vallen de meeste aftraptijden binnen uw reisschema. In (steeds meer) competities wordt echter ook op vrijdag en maandag gespeeld. Om de wedstrijd toch te kunnen bezoeken moet uw reisschema worden omgeboekt.

  Oplossing             > Forza Wedstrijdgarantie – PLUS ©

 • Beker verplichtingen

  De wedstrijd wordt buiten uw reisschema verplaatst

  Met name in Engeland worden competitiewedstrijden gelijktijdig met bekerrondes van de FA Cup en League Cup gepland. Als een team de betreffende ronde weet te bereiken wordt de geplande competitiewedstrijd uitgesteld, en vele weken later (vaak midweeks!) ingehaald.

  Oplossing             > Forza Wedstrijdgarantie – PLUS ©

 • Onvoorziene omstandigheden

  De wedstrijd wordt op een later (nog te bepalen moment) ingehaald

  Bovenstaande 2 redenen zou je "voorzien" kunnen noemen, omdat we weten dat dergelijke verplaatsingen regelmatig voor komen. De voetbalbond kan echter ook vanwege onvoorziene omstandigheden (zelfs ‘last minute’) besluiten een wedstrijd te verzetten of af te lasten. Denk aan stakingen, terreurdreiging, extreme weersomstandigheden of andere zwaarwegende redenen. Ook vluchtvertragingen waardoor u de wedstrijd moet (gaan) missen gelden als een geldige reden om de reis te annuleren en een beroep te doen op deze "all risk" verzekering.

  Oplossing             > Kortlopende “All risk” Annuleringsverzekering van de Europeesche

 • Persoonlijke redenen

  U bent helaas niet in staat om op reis te gaan

  Er zijn vele persoonlijke redenen waardoor uw voetbalreis wat u betreft niet door kan gaan. Helaas zijn vluchten en wedstrijdtickets veelal niet kosteloos te annuleren, waardoor in zo’n geval een flinke schadepost ontstaat. Met een annuleringsverzekering bent u gedekt voor gangbare risico’s zoals ziekte of een ongeval van u zelf of directe familie. Met de optie “all risk” zijn ook andere voor u zwaarwegende redenen gedekt, zo lang deze “onvoorzien” en “buiten uw schuld” zijn.

  Oplossing            > Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche

  > Kortlopende “All risk” Annuleringsverzekering van de Europeesche

 • Schade tijdens uw reis

  Bagage weg, zakkenrollers of erger

  Ook tijdens uw reis kunnen zaken mis gaan, en dan is het prettig om voor de schade een beroep te kunnen doen op uw reisverzekering. We boeken deze altijd inclusief aanvullende dekking voor ongevallen en geneeskundige kosten.

  Oplossing             > Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!