Transfer van Luchthaven Bologna naar Florence

Aeroporto di Bologna-Borgo Panigale (IATA: BLQ)

Via del Triumvirato, 84, 40132 Florence IT
www.bologna-airport.it

De luchthaven van Bologna ligt zo'n 100 kilometer ten Noorden van Florence. Om dan met de taxi te gaan is misschien een (te) prijzige optie.

Wat ons betreft is het in dit geval de beste optie om eerst met de bus naar Bologna te gaan. In Bologna rijdt er een 'Aerobus' die de luchthaven in nog geen 25 minuten met het centrale treinstation 'Bologna Centrale' verbindt. Tussen 5.30 u 's morgens en 00.15 u 's avonds rijdt de bus elke 11 minuten. Een kaartje is online verkrijgbaar (zie de button) en moet bij het betreden van de bus gevalideerd worden.

Sinds februari 2020 is er ook een zogenaamde people mover beschikbaar, genaamd 'Marconi Express'. Deze bovengrondse shuttle dienst brengt je in een soort tram naar het centrum van de stad. Deze optie is iets duurder dan de bus, maar ook wat sneller.
Vanaf treinstation 'Bologna Centrale' neem je een directe trein naar Florence. Met 'Trainline' (zie de button) kun je deze rit al eenvoudig vantevoren boeken. Met het verkregen e-ticket reis je eenvoudig in slechts een 40 minuten naar Florence.

Tot slot: mocht je wat langer in Italië verblijven en overwegen meerdere wedstrijden te bezoeken, is eenhuurauto ook een prima betaalbaar alternatief. Met de auto reis je in ongeveer een uur naar Florence.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Bus en trein 1 u 10 min € 16 per persoon (enkele reis)
Huur auto 60 min € 30 per auto/per dag
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!