Transfer van Madrid Barajas Airport naar Madrid

Madrid Barajas Airport (IATA: MAD)

Av de la Hispanidad, s/n, 28042 Madrid ES
www.aena.es/en/madrid-barajas-airport/index.html

Madrid Barajas is het grootste vliegveld van Spanje, en ligt aan de rand van de hoofdstad. De luchthaven kent 5 terminals en ligt zo'n 17 kilometer ten Noordoosten van het centrum van de stad (Puerta del Sol). Door het uitgebreide wegennetwerk is de luchthaven ook met de auto (en dus taxi of Uber) goed bereikbaar, en er rijdt ook een 'Airport Express bus' maar Forza adviseert om met de metro naar het centrum te reizen.

Madrid kent een uitstekend metro netwerk, en de metro's rijden met grote regelmaat. Het vliegveld heeft 2 metrostations, namelijk Aeropuerto T1-T2-T3 en Aeropuerto T4. De roze metrolijn 8 verbindt deze haltes met alle delen van Madrid, dagelijks tussen 06.00 uur en 01.30 uur. De roze lijn 8 eindigt bij station 'Nuevos Ministerios' en vanaf daar reis je makkelijk door naar je hotel. Afhankelijk of je in het centrum of daarbuiten zit moet je denken aan een reistijd van zo'n 20 tot 35 minuten. Alleszins goed te doen dus! Normaal gezien zul je vaker gebruik maken van de metro, daarom raden we aan om de voordelige 10 rittenkaart te kopen voor € 12,20. Deze kaart is niet persoonsgebonden en dus kun je er met meerdere personen gebruik van maken. Let op: je betaalt wel € 3 per persoon extra als je van of naar het vliegveld reist.

Zeker als je op T1 aankomt (o.a. Ryanair) is de 'Airport Express' bus een prima alternatief. Deze bus rijdt elke 15 tot 20 minuten naar het station 'Atocha' net ten Zuidoosten van het centrum. Voor het centrum raden we aan om al eerder bij 'Cibeles' uit te stappen. De bus rijdt 24 uur per dag, maar 's nachts is de frequentie wat minder.

Sinds 2014 is er een vast tarief afgesproken voor een taxi van en naar het centrum van Madrid. Voor € 30 per taxi word je voor de deur van je hotel afgezet!

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Metro 30 min € 5 per persoon (enkele reis)
Bus 35 min € 5 per persoon (enkele reis)
Taxi 20 min € 30 per auto (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!