Transfer van Barcelona-El Prat naar Barcelona

Barcelona-El Prat (IATA: BCN)

Zona Aeroport, 8820 Barcelona ES
www.aena.es/en/barcelona-airport/index.html

Barcelona El Prat is de belangrijkste luchthaven van Barcelona en ligt zo'n 15 kilometer ten Zuidwesten van het centrum van de stad (Plaza Catalunya). De luchthaven heeft 2 terminals (Terminal 1 en Terminal 2) die zo'n 4 kilometer van elkaar af liggen. Iedere 5 minuten rijdt er een gratis shuttle bus tussen beide terminals. Er zijn allerlei mogelijkheden om snel in het centrum te komen, en we helpen je daarbij graag op weg.

Waarschijnlijk de makkelijkste manier om van de luchthaven in het centrum te komen is de shuttle bus van 'Aerobús'. Deze vertrekt vanaf Terminal 1 als Terminal 2 en rijdt in zo'n 35 minuten naar het stadscentrum (Plaza Catalunya). Hij vertrekt elke 5 minuten zo'n beetje, en je kunt ook eerder uitstappen op het 'Plaza Espanya' (veel van onze hotels zijn vanaf hier te voet te bereiken), 'Gran Via-Urgell' of 'Plaza Universitat'. Een kaartje is via de button op deze pagina eenvoudig te boeken.

Je kunt ook met de stoptrein van "Rodalies de Catalunya" (lijn R2 Nord richting Sant Céloni) naar het centrum gaan. Stap dan uit op 'Sants' of 'Plaza Catalunya'. De reis duurt zo'n 20 tot 25 minuten.

Natuurlijk kun je ook prima met de taxi naar je hotel. Het voordeel is dat je voor de deur wordt afgezet, en de kosten vallen gezien de relatief korte reistijd best mee.

Sinds 2016 is de luchthaven ook met het metro netwerk verbonden. Neem dan de oranje lijn 'LS9' vanaf Terminal 2 of 1 richting 'Zona Universitaria'. Stap uit op metrostation 'Torrassa' en reis dan met de rode lijn 'L1' verder richting 'Fondo'. Deze route komt langs 'Plaza Espanya' en 'Plaza Catalunya' in het centrum. Omdat je sowieso moet overstappen en de wat langere reistijd is dit wat ons betreft niet je beste keuze voor een transfer naar het centrum.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Trein 25 min € 4,20 per persoon (enkele reis)
Bus 35 min € 5,90 per persoon (enkele reis)
Taxi 20 min € 25 per auto (enkele reis)
Metro 49 min € 4,60 per persoon (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!