Transfer van Edinburgh naar Glasgow

Edinburgh Airport (IATA: EDI)

Edinburgh Airport, EH12 9DN Glasgow SC
www.edinburghairport.com

Edinburgh Airport is vanwege de ruimere keuze aan betaalbare vluchten een geschikt alternatief om naar Glasgow te reizen. We leggen je graag uit hoe je dat doet:

De eenvoudigste optie is om een directe bus transfer van 'Edinburgh Airport' naar het centraal gelegen busstation 'Glasgow Buchanan Street' te boeken. Een ticket boek je eenvoudig online bij 'Scottish Citylink' (zie de button hieronder). De bussen vertrekken zo'n beetje elk half uur en brengen je in nog geen uur naar Glasgow.

Het alternatief is om via Edinburgh te reizen. Aangezien Edinburgh een prachtige stad is (velen vinden deze leuker dan Glasgow) is het als het in je schema past een aanrader om hier tenminste 1 nacht te verblijven, als onderdeel van je bezoek aan Glasgow. Om met de trein van station 'Edinburgh Waverley' naar het centrum van Glasgow te kunnen reizen, moet je eerst vanuit de luchthaven van Edinburgh in het centrum van de stad komen. Natuurlijk is de taxi een snelle optie, maar aangezien er een uitstekende bustransfer beschikbaar is raden we deze van harte aan. Deze 'Airlink' bus (service 100), vertrekt overdag elke 10 minuten vanaf het vliegveld (halte D). Een kaartje koop je vooraf online (zie de button) of bij de chauffeur. De reistijd naar het centrale busstation van Edinburgh ('Waverley') is ongeveer 30 minuten.

Daarna reis je vanaf station 'Edinburgh Waverley' met de trein in 49 minuten naar het centraal gelegen treinstation 'Glasgow Queen Street'. Vanaf daar wandel je eenvoudig naar je hotel in het centrum. Een kaartje kun je bij Trainline kopen (zie button) en is al vanaf zo'n € 17 per persoon (enkele reis) beschikbaar.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Bus 56 min € 15 per persoon (enkele reis)
Bus en trein 1 u 20 min € 23 per persoon (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!