Transfer van Luchthaven Lissabon Portela naar Lissabon

Lisbon Portela Airport (IATA: LIS)

Santa Maria dos Olivais, 1700 Lissabon PT
www.aeroportolisboa.pt

De luchthaven van Lissabon ligt op nog geen 6 kilometer ten Noorden van de stad. Zeker als je van gemak houdt, dan is het vanwege deze korte reisafstand best te doen om in een taxi te springen, en je voor de deur van je hotel af te laten zetten. Deze rit is vergeleken met veel andere Europese steden goedkoop, en duurt niet meer dan zo'n 15 tot 20 minuten.

Als goedkoop alternatief kunt u sinds 2012 ook de metro nemen naar het centrum. De rode metrolijn ('Linha Vermelha') brengt je van station 'Aeroporto' naar het centrum. Daarvoor stap je op station 'Alameda' over op de groene metrolijn ('Linha Verde') of op station 'São Sebastião' op de blauwe metrolijn ('Linha Azul'). Vanuit beide stations kun je verder richting het centrum. Gebruik 'Google Maps' voor de meest handige route naar je hotel. Normaal gesproken zul je deze in zo'n 30-40 minuten van uit de luchthaven bereiken. Tickets voor de metro koop je op de luchthaven, deze zijn (nog) niet online verkrijgbaar.

Tot slot is ook de 'Aerobus' een geschikte reisoptie. Deze heeft 2 lijnen, maar Lijn 1 brengt je naar het centraal gelegen bus- en treinstation 'Cais do Sodré'. Vaak kun je onderweg al ergens eerder uitstappen zodat je te voet verder kunt naar je hotel. Deze bus rijdt elke 20 minuten en doet er zo'n 30 minuten over om in het centrum te komen.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Taxi 15 min € 15 per auto (enkele reis)
Metro 30 min € 2,50 per persoon (enkele reis)
Bus 30 min € 4 per persoon (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!