Transfer van Rome (Fiumicino) naar Rome

Rome Fiumicino Airport (Leonardo da Vinci) (IATA: FCO)

Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320, 00050 Rome IT
www.adr.it/fiumicino

Rome Fiumicino Airport ligt zo'n 40 kilometer ten Westen van de stad, dichtbij de zee. Om naar het centrum van Rome te reizen kun je kiezen voor een snelle trein, goedkope bus of comfortabele taxi. Hieronder meer uitleg over deze opties:

Wat ons betreft de beste optie is de bustransfer van 'Terravision' die je in zo'n 55 minuten naar het centraal gelegen trein-, bus- en metrostation 'Termini' brengt. Deze bus vertrekt elke 45 minuten vanaf het busstation bij Terminal 3. Let op: je moet bij vooraf boeken een specifieke bustijd kiezen. Ons advies is om dat voor de aankomstdag ongeveer 1 tot anderhalf uur na de te verwachten aankomst van je vlucht te doen. Dan heb je voldoende tijd om door de douane te gaan en het busstation te vinden. Voor de terugreis moet je zorgen dat je tenminste 2 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Het voordeel van vooraf boeken is dat je zeker weet dat er een plekje op de bus is gereserveerd, en dat je bij een volle bus niet hoeft uit te wijken naar een wat duurdere trein of taxi.

Een geschikt en nog altijd prima betaalbaar alternatief is de snelle trein transfer genaamd 'Leonardo Express'. Deze trein rijdt elke 15 tot 30 minuten en doet maar 32 minuten voor de transfer naar station 'Termini'. Sneller kan niet! Per volwassene mag een kind van 4 tot 12 jaar gratis meereizen. Vergeet niet je ticket voor het instappen te valideren bij een van de groene stempelautomaten. Daarna is een ticket nog 90 minuten geldig. Online tickets (klik op de button) voor de Leonardo Express zijn al gevalideerd en geldig voor 90 minuten vanaf het tijdstip dat vermeld staat op het ticket.

Tot slot kun je natuurlijk altijd kiezen voor een taxi die je voor de deur van je hotel af zet. Dat is prettig, maar vanwege het drukke verkeer zal deze echter niet veel sneller zijn dan de bustransfer.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Bus 55 min € 6 per persoon (enkele reis)
Trein 35 min € 14 per persoon (enkele reis)
Taxi 50 min € 48 per auto (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!