Transfer van München Airport naar München

München Airport (IATA: MUC)

Nordallee 25, 85356 München DE
www.munich-airport.de

De luchthaven van München ligt best een eindje uit het centrum, zo'n 40 kilometer van het centrale treinstation ('Hauptbahnhof'). De taxi is vanwege de reisafstand best een dure optie, vandaar dat we aanraden met de bus of de metro te reizen:

De S-Bahn (metro) is het meest gebruikte vervoersmiddel tussen München Airport en het centrum van de stad. Je kunt kiezen tussen S-Bahn S1 die via het westen van München rijdt en S-Bahn S8 die via het oosten van München rijdt. Beide routes doen er zo'n 45 minuten over om bij München Hauptbahnhof te geraken, maar lijn S8 is meestal net wat sneller. Er gaat om elke 10 minuten wel een metro naar het centrum. Een ticket voor volwassenen is veel duurder (€ 11,60) dan een ticket voor kinderen (€ 1,40). Als je op de aankomstdag ook naar het stadion wilt kun je ook online of bij een van de ticketautomaten een "Airport-City-Day-Ticket" kopen. Voor een iets hoger bedrag mag je daarmee de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer in het centrum.

Je kunt ook met de bus van "Lufthansa Bus Express" naar het centrum reizen. Elke 15 minuten rijdt deze van het vliegveld via München Nord/Schwabing (30 minuten) naar München Zentrum (45 minuten). Tickets zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur en online, de laatste optie is goedkoper. Zie ook de button hieronder.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Bus 45 min € 10,50 per persoon (enkele reis)
Metro 45 min € 11,60 per persoon (enkele reis)
Taxi 35 min € 75 per auto (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!