Reisverslag

Door Dhr. Bossers uit Alkmaar (NL)

AA Gent vs. KV Mechelen

Wij hebben gigantisch genoten. Allereerst complimenten voor de hotelkeus. Het hotel (NH Gent Belfort) was zeer goed. Midden in het centrum van Gent. Gent is een zeer leuke stad waar alles op loopafstand te bereiken is (behalve het stadion). Het is een levendige stad met voor ieder wat wils. Leuke terrassen en leuke uitgaansmogelijkheden. Ook kan je overal in Gent goed eten. Tijdens ons verblijf hebben wij een rondleiding door bierbrouwerij Gruut gehad. Het is een kleine brouwerij waar speciaalbieren worden geproduceerd. Bij deze rondleiding hoort natuurlijk een proeverij. Ook zouden we een rondvaart gaan ondernemen alleen deze hebben we vanwege de avond ervoor niet gehaald (5 uur 's ochtends thuis en de rondvaart was gepland om 10.30 uur). De voetbalwedstrijd was van een laag niveau, maar dit mocht de pret niet drukken. Het stadion is oud maar zeer gezellig. Het ruikt echt naar voetbal. Het stadion grenst aan een volkswijk. vanuit het centrum kan je het beste een bus nemen richting het stadion dat is leuk om te doen omdat de bus steeds voller raakt met supporters van Gent. Na de busrit moet je nog een kleine 5 minuten lopen richting het stadion. Bij aankomst stonden de supporters gezellig bij de kroeg van de Buffalo's. Erg gezellig. Wij hadden kaarten op de hoofdtribune aan de lange zijde. Direct aan het veld eigenlijk de beste plaatsen in het stadion. In de rust gezellig een biertje gedronken in de business club. In vergelijking met wat wij als AZ supporters kennen lijkt het heel erg op de tijd dat AZ nog in de Alkmaarder Hout speelde. Erg ouderwets, lekker kneuterig en smerige WC's. Zoals het hoort dus. De supporters van Mechelen hebben de hele wedstrijd gezongen en waren wat uitbundiger dan de supporters van Gent (misschien wel omdat Mechelen op winst stond). Ook kwamen we Johan Boskamp tegen en natuurlijk mee op de foto geweest. Verder nog een aantal scouts, onder andere van PSV en Utrecht. Maar wat die kwamen doen weten we nog steeds niet, want het niveau was bedroevend. Al met al is Gent een echte aanrader, niet alleen vanwege de sfeer rond het voetbal, maar juist ook omdat de stad geweldig is. Groet, Geert Bossers

Wij hebben gigantisch genoten. Allereerst complimenten voor de hotelkeus. Het hotel (NH Gent Belfort) was zeer goed. Midden in het centrum van Gent. Gent is een zeer leuke stad waar alles op loopafstand te bereiken is (behalve het stadion). Het is een levendige stad met voor ieder wat wils. Leuke terrassen en leuke uitgaansmogelijkheden. Ook kan je overal in Gent goed eten. Tijdens ons verblijf hebben wij een rondleiding door bierbrouwerij Gruut gehad. Het is een kleine brouwerij waar speciaalbieren worden geproduceerd. Bij deze rondleiding hoort natuurlijk een proeverij. Ook zouden we een rondvaart gaan ondernemen alleen deze hebben we vanwege de avond ervoor niet gehaald (5 uur 's ochtends thuis en de rondvaart was gepland om 10.30 uur). De voetbalwedstrijd was van een laag niveau, maar dit mocht de pret niet drukken. Het stadion is oud maar zeer gezellig. Het ruikt echt naar voetbal. Het stadion grenst aan een volkswijk. vanuit het centrum kan je het beste een bus nemen richting het stadion dat is leuk om te doen omdat de bus steeds voller raakt met supporters van Gent. Na de busrit moet je nog een kleine 5 minuten lopen richting het stadion. Bij aankomst stonden de supporters gezellig bij de kroeg van de Buffalo's. Erg gezellig. Wij hadden kaarten op de hoofdtribune aan de lange zijde. Direct aan het veld eigenlijk de beste plaatsen in het stadion. In de rust gezellig een biertje gedronken in de business club. In vergelijking met wat wij als AZ supporters kennen lijkt het heel erg op de tijd dat AZ nog in de Alkmaarder Hout speelde. Erg ouderwets, lekker kneuterig en smerige WC's. Zoals het hoort dus. De supporters van Mechelen hebben de hele wedstrijd gezongen en waren wat uitbundiger dan de supporters van Gent (misschien wel omdat Mechelen op winst stond). Ook kwamen we Johan Boskamp tegen en natuurlijk mee op de foto geweest. Verder nog een aantal scouts, onder andere van PSV en Utrecht. Maar wat die kwamen doen weten we nog steeds niet, want het niveau was bedroevend. Al met al is Gent een echte aanrader, niet alleen vanwege de sfeer rond het voetbal, maar juist ook omdat de stad geweldig is.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!