Reisverslag

Door Dhr. Junemann uit Haalderen (NL)

Celtic vs. Rangers FC

Of wij hebben genoten van de voetbalreis? Nou en of. Om the 'Old Firm' te beleven is een gebeurtenis op zich. We zijn begonnen met de treinreis vanuit Elst naar Schiphol. Daar de bekende bak koffie en brood en daarna in het vliegtuig gestapt. Deze vertrok zelfs iets te vroeg ditmaal, maar dat geeft niets natuurlijk. De landing was wel wat spektakel, de storm was aardig aan het aanwakkeren en dat voel je wel ff, het was niet beangstigend voor ons. Na een veilige landing zijn we naar de bus gelopen en ging het verder naar het station. Dat was goed aansluitend en prima te vinden allemaal. De kaartjes gekocht, perron 13 gezocht en de trein stond al klaar, kwestie van instappen dus. Het eerste stadion wat we zagen was net buiten Edinburgh, een rugbystadion. In Glasgow aangekomen eerst wat kunst opgesnoven en naar het hotel gewandeld. Daar werden we vriendelijk en gastvrij ontvangen en lagen de tickets klaar. Ingecheckt in het Novotel en de stad in, buiten gekomen begint het te gieten, dus een taxi gepakt naar het stadion. Je moest wel met de rug in de wind staan anders waaide alles letterlijk weg, maar dat weet je in dit jaargetijde, het kan guur zijn. Aansluitend de shop bezocht en gewapend met sjaals en souvenirs kon de avond beginnen. We hadden nog wat tijd en zochten eerst maar eens een pub op en proosten op een mooie wedstrijd. De poorten van Celtic gingen open en wij waren letterlijk de eersten in het stadion. Al snel liep het stadion vol en er volgde een matige wedstrijd, maar de sfeer was fantastisch. Het is indrukwekkend als 60.000 man staan te dansen en te zingen en hun club staan aan te moedigen. Na een mooie avond zijn we met de meute teruggelopen richting de stad en hebben ons verwonderd over de helikopterbegeleiding van de Glasgow Rangers. Bij het hotel nog ff een afzakkertje genomen en lekker gaan slapen in een prima bed. Na een uitstekende nachtrust volgde een prima ontbijt. We hebben uit gecheckt en met de metro zijn we naar het andere stadion geweest. De vriendelijke portier was zo aardig om ons ook de binnenzijde te laten zien. In het nationale stadion Hampden is de rondleiding een absolute aanrader. Wij hebben een geweldige rondleiding gehad en ons prima vermaakt, te wel op ruim 2 uur, maar je verveelt je geen minuut. Wij kijken terug op twee mooie dagen, het was prima georganiseerd, alles verliep volgens afspraak en wij zijn zeer tevreden. Met mooie herinneringen aan The Old Firm en wetend dat we jullie kunnen inschakelen voor een nieuw voetbal avontuur, bedankt en wellicht tot ziens. Burkhard en Justin.

Of wij hebben genoten van de voetbalreis? Nou en of. Om the 'Old Firm' te beleven is een gebeurtenis op zich. We zijn begonnen met de treinreis vanuit Elst naar Schiphol. Daar de bekende bak koffie en brood en daarna in het vliegtuig gestapt. Deze vertrok zelfs iets te vroeg ditmaal, maar dat geeft niets natuurlijk. De landing was wel wat spektakel, de storm was aardig aan het aanwakkeren en dat voel je wel ff, het was niet beangstigend voor ons. Na een veilige landing zijn we naar de bus gelopen en ging het verder naar het station. Dat was goed aansluitend en prima te vinden allemaal. De kaartjes gekocht, perron 13 gezocht en de trein stond al klaar, kwestie van instappen dus. Het eerste stadion wat we zagen was net buiten Edinburgh, een rugbystadion. In Glasgow aangekomen eerst wat kunst opgesnoven en naar het hotel gewandeld. Daar werden we vriendelijk en gastvrij ontvangen en lagen de tickets klaar. Ingecheckt in het Novotel en de stad in, buiten gekomen begint het te gieten, dus een taxi gepakt naar het stadion. Je moest wel met de rug in de wind staan anders waaide alles letterlijk weg, maar dat weet je in dit jaargetijde, het kan guur zijn. Aansluitend de shop bezocht en gewapend met sjaals en souvenirs kon de avond beginnen. We hadden nog wat tijd en zochten eerst maar eens een pub op en proosten op een mooie wedstrijd. De poorten van Celtic gingen open en wij waren letterlijk de eersten in het stadion. Al snel liep het stadion vol en er volgde een matige wedstrijd, maar de sfeer was fantastisch. Het is indrukwekkend als 60.000 man staan te dansen en te zingen en hun club staan aan te moedigen. Na een mooie avond zijn we met de meute teruggelopen richting de stad en hebben ons verwonderd over de helikopterbegeleiding van de Glasgow Rangers. Bij het hotel nog ff een afzakkertje genomen en lekker gaan slapen in een prima bed. Na een uitstekende nachtrust volgde een prima ontbijt. We hebben uit gecheckt en met de metro zijn we naar het andere stadion geweest. De vriendelijke portier was zo aardig om ons ook de binnenzijde te laten zien. In het nationale stadion Hampden is de rondleiding een absolute aanrader. Wij hebben een geweldige rondleiding gehad en ons prima vermaakt, te wel op ruim 2 uur, maar je verveelt je geen minuut. Wij kijken terug op twee mooie dagen, het was prima georganiseerd, alles verliep volgens afspraak en wij zijn zeer tevreden. Met mooie herinneringen aan The Old Firm en wetend dat we jullie kunnen inschakelen voor een nieuw voetbal avontuur, bedankt en wellicht tot ziens.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen je graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!