Reisverslag

Door Dhr. Urbanczyk uit Zwolle (NL)

AS Roma vs. Lazio Roma

Het was geweldig. Hotel (Hotel Madison) was naar wens. Alleen het feit dat we nog een paar euro per dag per persoon aan toeristenbelasting moesten betalen was ons onbekend en zorgde bij het uitchecken voor de nodige vertraging en haast ivm trein. Wedstrijd was superslecht, maar de sfeer op de tribune en de laatste tien minuten (twee goals van totti, twee rode kaarten) maakten alles goed. Een echte belevenis! Wel apart dat rechts extremisme bij beide supportersgroepen nog steeds aanwezig zijn. Maar bij aankomst bij het Ol. Stadion is het eerste wat je ziet een grote Obelix van Mussolini en dan is de toon al gezet. Verder in vak van AS veel mannen met 88 in de nek of handen getatoeerd. Wat staat voor de HH (heil hitler). Maar goed dat mocht de pret niet drukken, we hebben er van genoten en bij de goals torpedeerden we zo een paar rijen verderop naar beneden (we zaten niet allemaal op onze eigen plekken, we stonden zelfs de hele wedstrijd in het gangpad, maar dat was prima en we waren niet de enige. In het boekje stond dat je met de tram naar het stadion kon als je de metro halte uit kwam. Iets met direct rechts na de uitgang met tram 2 en blijven zitten tot einde halte. Wij hebben deze aanwijzing opgevolgd maar kwamen uit bij het crematorium/begraafplaats ver buiten rome. We hadden ipv tram een trein gepakt in een oud station. Dit is ook beetje onze eigen naiviteit. Wat hebben we fout gedaan, we hadden eerst om een groot gebouw heen gemoeten ipv direct naar rechts te lopen. Mogelijk kan je in het boekje erbij zetten dat het een nieuwe tram betreft en niet het oude kleine treinstation uit de jaren '30 direct rechts. Stappen is lastig, discotheken hebben in het weekend allemaal een rij en zijn erg duur. We hebben ons prima vermaakt, maar met een groep mannen een kroeg induiken zit er niet in. Op zaterdag in een engelse pub gezeten. We hebben de zondag na de wedstrijd heerlijk op een verwarmd terras gegeten en gedronken. Maar echt stappen was dus lastig. Bedankt voor de voetbalreis! We zullen jullie aanbevelen! Groet, Mathijs Urbanczyk

Het was geweldig. Hotel (Hotel Madison) was naar wens. Alleen het feit dat we nog een paar euro per dag per persoon aan toeristenbelasting moesten betalen was ons onbekend en zorgde bij het uitchecken voor de nodige vertraging en haast ivm trein. Wedstrijd was superslecht, maar de sfeer op de tribune en de laatste tien minuten (twee goals van totti, twee rode kaarten) maakten alles goed. Een echte belevenis! Wel apart dat rechts extremisme bij beide supportersgroepen nog steeds aanwezig zijn. Maar bij aankomst bij het Ol. Stadion is het eerste wat je ziet een grote Obelix van Mussolini en dan is de toon al gezet. Verder in vak van AS veel mannen met 88 in de nek of handen getatoeerd. Wat staat voor de HH (heil hitler). Maar goed dat mocht de pret niet drukken, we hebben er van genoten en bij de goals torpedeerden we zo een paar rijen verderop naar beneden (we zaten niet allemaal op onze eigen plekken, we stonden zelfs de hele wedstrijd in het gangpad, maar dat was prima en we waren niet de enige. In het boekje stond dat je met de tram naar het stadion kon als je de metro halte uit kwam. Iets met direct rechts na de uitgang met tram 2 en blijven zitten tot einde halte. Wij hebben deze aanwijzing opgevolgd maar kwamen uit bij het crematorium/begraafplaats ver buiten rome. We hadden ipv tram een trein gepakt in een oud station. Dit is ook beetje onze eigen naiviteit. Wat hebben we fout gedaan, we hadden eerst om een groot gebouw heen gemoeten ipv direct naar rechts te lopen. Mogelijk kan je in het boekje erbij zetten dat het een nieuwe tram betreft en niet het oude kleine treinstation uit de jaren '30 direct rechts. Stappen is lastig, discotheken hebben in het weekend allemaal een rij en zijn erg duur. We hebben ons prima vermaakt, maar met een groep mannen een kroeg induiken zit er niet in. Op zaterdag in een engelse pub gezeten. We hebben de zondag na de wedstrijd heerlijk op een verwarmd terras gegeten en gedronken. Maar echt stappen was dus lastig. Bedankt voor de voetbalreis! We zullen jullie aanbevelen!


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!