Reisverslag

Door Dhr. Noomen uit Driebergen (NL)

Liverpool FC vs. Everton

Al met al een onvergetelijke trip met mijn zoon van 12 jaar die nu ook Liverpool fan is (en natuurlijk een tenue rijker). Zelf ben ik een bucketlist punt armer. Op naar de volgende reis want mijn 16-jarige zoon was behoorlijk jaloers.

Wij hebben enorm genoten van de voetbalreis. Het was een uurtje vliegen, 30 minuten met de bus naar busstation Liverpool One (dus niet Lime Station!!) en dan 5 minuten lopen naar het hotel Holiday Express. Perfect. Het hotel lag geweldig in het Albert Dock met veel leuke lekkere eettentjes. En dus dichtbij 'winkelcentrum' Liverpool One met twee hele grote Liverpool fanshops (en nog meer eettentjes). Vanuit het grote busstation Liverpool One konden wij bus 26 nemen naar Anfield. Of met de speciale Anfield Liverpool bus (duurder maar met gids en rechtsstreeks in 25 minuten) was ook leuk. In 30 minuten (buiten de spits om want dan is het 50 minuten) waren we bij het stadion. Kosten 2.30/1.20 pond maar niet met biljetten te betalen want wisselgeld willen ze niet kwijt in de bus! Plekken in het stadion waren geweldig. Aan de lange gerenoveerde kant met snelle opgang, ruime ontvangstplek en Terry McDermott als oud-speler zaten wij een kleine 2 uur (iets te lang) van tevoren al klaar. Het eten was wel beperkt met hot dog, hamburger of panini doch typisch voor een voetbalstadion. Er was geen frisdrank (!?). Natuurlijk wel veel bier en vruchtensap. In de rust waren de warme dranken gratis. De wedstrijd was natuurlijk bijzonder (zonder Coutinho en Salah maar met het debuut van Virgil van Dijk en zijn winnende doelpunt) met name door 3/4 rood stadion en 1 korte zijde van de tribune blauw. Wat een emotie zonder dat er problemen ontstonden. Ook mooi. En na de wedstrijd lopend met heel veel fans down hill in 1 uur terug naar het hotel. Je kon ook de bus nemen maar dat duurde erg lang met instappen en met wegrijden plus onderweg opstoppingen/stoplichten. Daarna nog een dag in en rond het stadion geweest. Met de stadiontour (geweldig wat je allemaal mag en waar je komt), het museum en de fanshop plus rondom het stadion met bijzondere plekken en uitzicht op Goodison Park van Everton. Al met al een onvergetelijke trip met mijn zoon van 12 jaar die nu ook Liverpool fan is (en natuurlijk een tenue rijker). Zelf ben ik een bucketlist punt armer. Op naar de volgende reis want mijn 16-jarige zoon was behoorlijk jaloers.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!