Reisverslag

Door Dhr. Vousten uit Schijndel (NL)

FC Barcelona vs. Málaga CF

Vrijdag 18 november 2016 was het dan eindelijk zover. Met de 5 mannen van de familie Vousten naar Barcelona. Weken hadden we naar dit weekend toegeleefd met als hoogtepunt een bezoek aan de plaatselijke FC. Met de auto vertrokken we naar Schiphol om vanaf daar een rechtstreekse vlucht met Vueling naar Barcelona Airport te nemen. Rond 0:30 arriveerden we bij Hotel H10 Itaca Een prima hotel met perfecte ligging. Op loopafstand van metrostation Barcelona-Sants en tussen stadion Nou Camp en het centrum in. Na een goede nachtrust zaterdagochtend vroeg uit de veren. We hadden maar 48 uur in de stad en dus een vol programma. Vlakbij de Ramblas stonden de fietsen te wachten voor de fietstocht onder begeleiding van een Nederlandse gids. In 3 uur tijd bezochten we een aantal highlights van de stad. Met een graadje of 18-19 was het prima weer. Zodra het zonnetje doorkwam kon het jasje uit. Na de fietstocht snel even langs het hotel om op te frissen om daarna direct door te gaan naar het stadion. De wedstrijd stond gepland om 16:15. Aangekomen bij het stadion was het al aardig druk, maar de entree verliep soepel. Bij binnenkomst gingen de ogen wat verder open. Wat een stadion! We hadden perfecte plaatsen vooraan op de 2de ring ter hoogte van de middenlijn. Helaas, Messi konden we niet vinden. Later bleek dat hij ziek was en niet mee kon spelen. Niet getreurd, de match stond op het punt van beginnen. Zonder Messi zou Barcelona ook wel winnen van Malaga. Maar de tegenstander bleek stugger dan verwacht. Het bleef ondanks een spannend einde 0-0. Na de wedstrijd was het tijd voor wat tapas en een bezoek aan Font Màgica. In het hotel sloten we dag af met de Madrileense derby Atlético Madrid-Real Madrid. Zondag stond in het teken van een bezoek aan het FC Barcelona museum met een stadiontour. Mooi om de clubhistorie van zo dichtbij te zien. Zondag was het wederom lekker weer en we besloten een wandeling langs de boulevard en haven te maken met als tussenstop een lunch op het strand. De tijd vloog voorbij, we moesten al weer richting het vliegveld om onze vlucht te halen. We kijken terug op een super gaaf weekend! Speciale dank gaat uit naar (O)pa Theo. Het fotoboek is daarom voor jou! Lars, Stijn, Jeroen en Dennis.

Vrijdag 18 november 2016 was het dan eindelijk zover. Met de 5 mannen van de familie Vousten naar Barcelona. Weken hadden we naar dit weekend toegeleefd met als hoogtepunt een bezoek aan de plaatselijke FC. Met de auto vertrokken we naar Schiphol om vanaf daar een rechtstreekse vlucht met Vueling naar Barcelona Airport te nemen. Rond 0:30 arriveerden we bij Hotel H10 Itaca Een prima hotel met perfecte ligging. Op loopafstand van metrostation Barcelona-Sants en tussen stadion Nou Camp en het centrum in. Na een goede nachtrust zaterdagochtend vroeg uit de veren. We hadden maar 48 uur in de stad en dus een vol programma. Vlakbij de Ramblas stonden de fietsen te wachten voor de fietstocht onder begeleiding van een Nederlandse gids. In 3 uur tijd bezochten we een aantal highlights van de stad. Met een graadje of 18-19 was het prima weer. Zodra het zonnetje doorkwam kon het jasje uit. Na de fietstocht snel even langs het hotel om op te frissen om daarna direct door te gaan naar het stadion. De wedstrijd stond gepland om 16:15. Aangekomen bij het stadion was het al aardig druk, maar de entree verliep soepel. Bij binnenkomst gingen de ogen wat verder open. Wat een stadion! We hadden perfecte plaatsen vooraan op de 2de ring ter hoogte van de middenlijn. Helaas, Messi konden we niet vinden. Later bleek dat hij ziek was en niet mee kon spelen. Niet getreurd, de match stond op het punt van beginnen. Zonder Messi zou Barcelona ook wel winnen van Malaga. Maar de tegenstander bleek stugger dan verwacht. Het bleef ondanks een spannend einde 0-0. Na de wedstrijd was het tijd voor wat tapas en een bezoek aan Font Màgica. In het hotel sloten we dag af met de Madrileense derby Atlético Madrid-Real Madrid. Zondag stond in het teken van een bezoek aan het FC Barcelona museum met een stadiontour. Mooi om de clubhistorie van zo dichtbij te zien. Zondag was het wederom lekker weer en we besloten een wandeling langs de boulevard en haven te maken met als tussenstop een lunch op het strand. De tijd vloog voorbij, we moesten al weer richting het vliegveld om onze vlucht te halen. We kijken terug op een super gaaf weekend! Speciale dank gaat uit naar (O)pa Theo. Het fotoboek is daarom voor jou!


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!