Reisverslag

Door Dhr. de Wild uit Veldhoven (NL)

Liverpool FC vs. Newcastle United

This is Anfield! Samen met mijn dochter Kim naar Liverpool – Newcastle United, een voetbaldroom komt uit. Forza Voetbalreizen regelt voor ons alle reserveringen, reisinformatie en tickets. De vliegreis verloopt voorspoedig, het Novotel-hotel ligt in het centrum en is top. Onze wedstrijdtickets liggen keurig klaar. Eerst maar eens de stad verkennen. Liverpool biedt met Albert Dock, gelegen aan de Mersey, fraai opgeknapte architectuur, leuke barretjes, tal van winkeltjes en gezellige eettentjes. Heerlijk rondstruinen kun je ook in het centrum van misschien wel de meest melancholieke stad van Engeland. We bezoeken onder andere de legendarische Cavern Club, waar bij de voordeur een straatzanger-gitarist vol passie Beatles songs ten gehore brengt. Wat een fijne verrassing! Natuurlijk maken we een stadiontour en krijgen zo een perfecte indruk van de club en Anfield. Zaterdag 23 april 2016: Matchday…de stad kleurt steeds meer rood, we vertrekken vroeg per bus richting het stadion. Heerlijk om zo tussen de Liverpool supporters te vertoeven. Even naar binnen bij een centraal trefpunt van de diehard fans: The Albert. Een legendarische voetbalpub die 100% voetbal ademt. En waar veel bier wordt gedronken. De sfeer wordt steeds beter. Op een soort van fanzone naast het stadion worden de aanhangers van Liverpool en Newcastle United vermaakt met penalty schieten, kwisjes en kleine voorstellingen. Wij nemen, onder een stralend zonnetje, ook een biertje en genieten volop. In het uitverkochte stadion zijn we met ruim 45.000 anderen getuige van het prachtige clublied ‘You’ll never walk alone’ dat door iedereen uit volle borst wordt gezongen. Wat een indrukwekkend gezicht ook al die Liverpool-sjaals horizontaal gestrekt boven al die hoofden. Na amper een minuut speeltijd ramt Daniel Sturridge de bal hard en geplaatst in het Newcastle-doel: Anfield staat op zijn grondvesten te schudden! Adam Lallana maakt er in de dertigste minuut zelfs 2-0 van. Liverpool krijgt meer kansen en is met 67% balbezit de bovenliggende partij. Toch scoort Newcastle uit counters twee maal. Helaas wordt The Reds nog een glaszuivere penalty onthouden. Eindstand 2-2. Ons avontuur is gelukkig nog niet voorbij. We hebben immers nog een extra dag om de stad verder te verkennen. Het Liverpool museum nabij Albert Dock is meer dan het bezoeken waard. Vanzelfsprekend bezoeken we in de stad de fanshops van Liverpool voor onze laatste aankopen. This is Anfield!...zal ons altijd nablijven, met dank aan Forza Voetbalreizen. Nick en Kim de Wild

This is Anfield! Samen met mijn dochter Kim naar Liverpool – Newcastle United, een voetbaldroom komt uit. Forza Voetbalreizen regelt voor ons alle reserveringen, reisinformatie en tickets. De vliegreis verloopt voorspoedig, het Novotel-hotel ligt in het centrum en is top. Onze wedstrijdtickets liggen keurig klaar. Eerst maar eens de stad verkennen. Liverpool biedt met Albert Dock, gelegen aan de Mersey, fraai opgeknapte architectuur, leuke barretjes, tal van winkeltjes en gezellige eettentjes. Heerlijk rondstruinen kun je ook in het centrum van misschien wel de meest melancholieke stad van Engeland. We bezoeken onder andere de legendarische Cavern Club, waar bij de voordeur een straatzanger-gitarist vol passie Beatles songs ten gehore brengt. Wat een fijne verrassing! Natuurlijk maken we een stadiontour en krijgen zo een perfecte indruk van de club en Anfield. Zaterdag 23 april 2016: Matchday…de stad kleurt steeds meer rood, we vertrekken vroeg per bus richting het stadion. Heerlijk om zo tussen de Liverpool supporters te vertoeven. Even naar binnen bij een centraal trefpunt van de diehard fans: The Albert. Een legendarische voetbalpub die 100% voetbal ademt. En waar veel bier wordt gedronken. De sfeer wordt steeds beter. Op een soort van fanzone naast het stadion worden de aanhangers van Liverpool en Newcastle United vermaakt met penalty schieten, kwisjes en kleine voorstellingen. Wij nemen, onder een stralend zonnetje, ook een biertje en genieten volop. In het uitverkochte stadion zijn we met ruim 45.000 anderen getuige van het prachtige clublied ‘You’ll never walk alone’ dat door iedereen uit volle borst wordt gezongen. Wat een indrukwekkend gezicht ook al die Liverpool-sjaals horizontaal gestrekt boven al die hoofden. Na amper een minuut speeltijd ramt Daniel Sturridge de bal hard en geplaatst in het Newcastle-doel: Anfield staat op zijn grondvesten te schudden! Adam Lallana maakt er in de dertigste minuut zelfs 2-0 van. Liverpool krijgt meer kansen en is met 67% balbezit de bovenliggende partij. Toch scoort Newcastle uit counters twee maal. Helaas wordt The Reds nog een glaszuivere penalty onthouden. Eindstand 2-2. Ons avontuur is gelukkig nog niet voorbij. We hebben immers nog een extra dag om de stad verder te verkennen. Het Liverpool museum nabij Albert Dock is meer dan het bezoeken waard. Vanzelfsprekend bezoeken we in de stad de fanshops van Liverpool voor onze laatste aankopen. This is Anfield!...zal ons altijd nablijven, met dank aan Forza Voetbalreizen.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen je graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!