Reisverslag

Door Dhr. Rietveld uit Papendrecht (NL)

Bayern München vs. Borussia Dortmund

Leuke wedstrijd gezien tussen Bayern München en Vfb Stuttgart. Daarna de huldiging van Deutsche Meister Bayern München, inclusief uitreiking van de kampioenschaal en traditionele bierdouche.

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) de reis ondernomen richting München. Einde van de middag aangekomen en direct ingecheckt in het zeer centraal gelegen Hotel Eden Wolff (recht tegenover Hauptbahnhof). En aansluitend direct de ‘Altstadt’ ingelopen. Eenmaal op de Marienplatz aangekomen maar een biertje genomen om het weekend goed te beginnen. Per toeval op 1e rang plaatsen voor ‘de attractie van München’: het 19de-eeuwse Neues Rathaus met haar 85 meter hoge toren en beroemde klokkenspel. Tot onze grote verbazing kwamen daar echt veel mensen op af??!! Als afsluiter van de dag schnitzel gegeten bij een kleine biergarten. Op vrijdag München verkend met de Hop-On-Hop-Off-bus. Rondje 9-12 was niet bijster boeiend, maar gelukkig was rondje 1—8 leuker. Uiteraard onderweg even uitgestapt bij een pleintje met muziek, bier en eten. Ook nog een tussenstop bij het Hard Rock Café München. Avondeten bij de Löwenbraukeller. Zaterdag, matchday, Bayern - Stuttgart. Vanaf het immense terrein van de ‘Oktoberfeste’ met de U-bahn via het centrum naar de Allianz Arena. Leuke wedstrijd gezien tussen Bayern München en Vfb Stuttgart, met als verrassende maar terechte winnaar Vfb Stuttgart (uitslag 1-4). Daarna de huldiging van Deutsche Meister Bayern München, inclusief uitreiking van de kampioenschaal en traditionele bierdouche. Zondag de terugreis afgesloten met een culinair hoogstandje bij restaurant ‘de Gouden Bogen’.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen je graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!