Het was top!

Door Dhr. Metsemakers uit Tilburg (NL)

Bayern München vs. 1.FSV Mainz 05

Dat het dankzij Forza Voetbalreizen goed toeven is in München, dat wisten wij al. Maar dit keer mochten ook schoonvader Perry en zijn beste vriend Nico een weekeinde in het zuiden van Duitsland ervaren.

Dat het dankzij Forza Voetbalreizen goed toeven is in München, dat wisten wij al. Maar dit keer mochten ook schoonvader Perry en zijn beste vriend Nico een weekeinde in het zuiden van Duitsland ervaren. Nadat tijdens het reserveren op nette wijze aan onze wensen tegemoet was gekomen, werd op vrijdagochtend de voorspoedige autorit naar München ingezet. Van Hank, via Tilburg, Helden en twee koffie pauzes werd uiteindelijk het zonnige München bereikt. Het hotel (Tryp Munich City Center) was wederom netjes en de service goed! De vrijdag in de stad was een groot feest, met het Hofbraühaus als hoogtepunt. Met de lokale stamgasten werden Duitse liederen gezongen, onder het genot van heerlijke pullen bier. Daarna eten in het altijd goede restaurant Paulaner Im Tal, waar we ook de vorige keren te gast waren. Hierna toch nog redelijk op tijd naar bed, om fit de zijn voor de wedstrijddag. Op zaterdag, na een uitstekend ontbijt, vroeg de stad in om via de Marienplatz naar de Viktualienmarkt te lopen en daar aan lange tafels al vroeg de prachtige voetbalsfeer op te snuiven. Of ze nu uit Mainz, München of “aus Holland” kwamen, iedereen had het naar z’n zin! Gemoedelijk en zonder wanklank, daar kunnen we in Nederland nog iets van leren. Daarna naar onze inmiddels vaste kroeg aan de Heiliggeiststraße. Inmiddels met een stuk minder Bayern prullaria aan de muur wegens brandgevaar, maar nog altijd de beste plek voor een gezellig biertje voordat de tocht naar Allianz wordt ingezet. Ondanks de teleurstellende uitslag van 2-2, beleefde we een heerlijke voetbalmiddag. Een verrassend goede start van Mainz leidde tot een 1-2 voorsprong bij rust. De goal van Arjen Robben voor rust bleek de opmaat naar een sterke tweede 45 minuten voor Die Sterrn des Südens. Bayern kwam gelijk, maar wist helaas niet de volle drie punten te pakken. 90 minuten passie, strijd, en bij vlagen aardig voetbal zorgden ervoor dat we met een goed gevoel terug naar de stad gingen. Het openbaar vervoer als zoals altijd en ‘op z’n degelijk Duits’ goed geregeld, waardoor we vroeg in de avond genoten van een laatste heerlijke maaltijd in München met de nodige Beierse biertjes. De terugreis verliep vlekkeloos en completeerde een wederom onvergetelijk voetbalweekend met Forza Voetbalreizen. De betrokkenheid vanaf het moment van boeken zorgt ervoor dat wij onze volgende reis wederom hier gaan boeken. Het was top!


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!