Reisverslag

Door Dhr. Boonstra uit Zuidhorn (NL)

Hamburger SV vs. Borussia Dortmund

Vrijdag 20-11-2015 aangekomen om 14.00 in Holliday inn, eenvoudig ingecheckt met vouchers Forza. Klasse hotel, even opgefrist en met 5 personen naar U bahn, 5 minuten lopen van het Hotel, ook weer prima geregeld door Forza, mooi in het centrum. 10 min met U Bahn en dan ben je al op het hoofdstation. Binnenstad even bekeken van Hamburg, Hamburger gegeten uiteraard en om ongeveer 16.00 uur biertjes begonnen te pakken bij een tentje op de kerstmarkt op plein in centrum, binnen uurtje of zoiets contact gelegd met HSV supporters en Borussia Dortmund supporters, wij Nederlanders waren weer de bindende factor en de verkoper achter de tap kon de grote hoeveelheid bier bijna niet aan...hij had af en toe pauzes nodig om nieuwe fusten aan te sluiten...hij riep af en toe;" Bitte die Holland leute netst eben bierpauze! 5 minuten pauze!" De Duitse supporters ondertussen al aan het zingen gekregen;"Forza Groningen ole ole ole!" Topsfeer dus. Om 18.00 uur onder begeleiding van HSV suppor ters en BvB supporters aangeschoten richting Volkspark stadion. Met S21 als aangegeven in het Forza boekje naar het stadion, 2 uur voor aanvang totale gekte, zingen en springen en massa's mensen 20 min lopen naar het stadion. 30 minuten door de beveiliging en dan met 57000 supporters in het stadion! Topsfeer! 2-0 HSV voor de rust en einduitslag 3-1! Precies hoe we het wilden! Plassen in het stadion was nogal lastig omdat we op de derde ring zaten en 1 verdieping lager naar toilet moesten, de druk op de blaas was echter zo groot dat ik even snel een lege halve liter beker heb volgepist...dit was geen goed idee, aan het einde van de wedstrijd werden we opgewacht door de beveiliging..plassen in bekers was niet toegestaan...drauss! Gelukkig was de wedstrijd afgelopen en konden we met een trein naar de Reeperbahn.. Even een hamburger, de "hesburger" van een keten genaamd "hesburger" , deze was zo goed dat we gelijk meer Hesburgers besteld hebben..! Topspul! Daarna even de bar in, de club in, weer een andere bar in en daarna nog een soort Al Bundy bier en tieten bar ingeweest, geen verdere details hierover.. Alle clubs in Hamburg blijven gewoon de hele nacht open.. Moe en voldaan een taxi genomen naar het hotel en keurig om 05.30 uur in het hotel.. Gelukkig geen kotspraktijken, Duits bier is gewoon goed spul.. Half 10 iedereen geheel brak aan het ontbijt en om 10 uur weer richting Groningen.. 1 dag bij moeten komen van het feest! Forza bedankt, alles was zoals het moest zijn. Groet Johan

Vrijdag 20-11-2015 aangekomen om 14.00 in Holliday inn, eenvoudig ingecheckt met vouchers Forza. Klasse hotel, even opgefrist en met 5 personen naar U bahn, 5 minuten lopen van het Hotel, ook weer prima geregeld door Forza, mooi in het centrum. 10 min met U Bahn en dan ben je al op het hoofdstation. Binnenstad even bekeken van Hamburg, Hamburger gegeten uiteraard en om ongeveer 16.00 uur biertjes begonnen te pakken bij een tentje op de kerstmarkt op plein in centrum, binnen uurtje of zoiets contact gelegd met HSV supporters en Borussia Dortmund supporters, wij Nederlanders waren weer de bindende factor en de verkoper achter de tap kon de grote hoeveelheid bier bijna niet aan...hij had af en toe pauzes nodig om nieuwe fusten aan te sluiten...hij riep af en toe;" Bitte die Holland leute netst eben bierpauze! 5 minuten pauze!" De Duitse supporters ondertussen al aan het zingen gekregen;"Forza Groningen ole ole ole!" Topsfeer dus. Om 18.00 uur onder begeleiding van HSV suppor ters en BvB supporters aangeschoten richting Volkspark stadion. Met S21 als aangegeven in het Forza boekje naar het stadion, 2 uur voor aanvang totale gekte, zingen en springen en massa's mensen 20 min lopen naar het stadion. 30 minuten door de beveiliging en dan met 57000 supporters in het stadion! Topsfeer! 2-0 HSV voor de rust en einduitslag 3-1! Precies hoe we het wilden! Plassen in het stadion was nogal lastig omdat we op de derde ring zaten en 1 verdieping lager naar toilet moesten, de druk op de blaas was echter zo groot dat ik even snel een lege halve liter beker heb volgepist...dit was geen goed idee, aan het einde van de wedstrijd werden we opgewacht door de beveiliging..plassen in bekers was niet toegestaan...drauss! Gelukkig was de wedstrijd afgelopen en konden we met een trein naar de Reeperbahn.. Even een hamburger, de "hesburger" van een keten genaamd "hesburger" , deze was zo goed dat we gelijk meer Hesburgers besteld hebben..! Topspul! Daarna even de bar in, de club in, weer een andere bar in en daarna nog een soort Al Bundy bier en tieten bar ingeweest, geen verdere details hierover.. Alle clubs in Hamburg blijven gewoon de hele nacht open.. Moe en voldaan een taxi genomen naar het hotel en keurig om 05.30 uur in het hotel.. Gelukkig geen kotspraktijken, Duits bier is gewoon goed spul.. Half 10 iedereen geheel brak aan het ontbijt en om 10 uur weer richting Groningen.. 1 dag bij moeten komen van het feest! Forza bedankt, alles was zoals het moest zijn.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen je graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!