Sampdoria

Rating: 2 stars Stadio Luigi Ferraris   Genua, Italië

Voetbalreizen Sampdoria

Begin jaren ‘90 kende Sampdoria de meest succesvolle periode uit haar geschiedenis. Met topspitsen Gianluca Vialli en Roberto Mancini werd Sampdoria’s enige landstitel, maar ook 2 Italiaanse bekers en de Europa Cup II gewonnen. De EC I finale van 1992 werd dankzij Ronald Koeman’s knal verloren van FC Barcelona. Bezoek het bijzondere stadion 'Luigi Ferraris' voor een verrassende voetbalreis!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Geen evenementen beschikbaar..

Staat je gewenste reis er niet bij?
Mocht je een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk je wensen in. Natuurlijk kun je ons ook een e-mail sturen. We zullen je daarna zo snel mogelijk een voorstel op maat toesturen.

Offerte op maat

Hoe reis je naar Sampdoria

Boek zelf je reis naar Genua en ben goedkoper uit.
Forza helpt je graag met het plannen van je reis naar Genoa. De stad heeft een eigen luchthaven die op een kunstmatig schiereiland voor de kust is gebouwd, op zo'n 10 kilometer van het centrum van de stad. Hieronder lees je alles over geschikte vluchten op Genua, en hoe je het beste naar het centrum kunt reizen.

Let op: wedstrijden worden regelmatig verplaatst vanwege live-tv uitzending of bekerverplichtingen. Houd daar bij het boeken van uw reis rekening mee! Lees deze informatie, maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen voor vrijblijvend advies: lees alles over verplaatsingsrisico's en word niet verrast

Vluchten (2)

Vertrek Duur Aankomst Maatschappij(en)
NL Amsterdam Schiphol 1 u 45 IT Luchthaven Genua
DE Dusseldorf Airport 2 u 15 IT Luchthaven Genua

Vertrek

Aankomst

Genua

Forza tips over je reis naar Genua
Genoa Airport ligt 10 kilometer ten Westen van het stadscentrum. Met bus of taxi is het centrum in zo'n 15 tot 25 minuten te bereiken. Genoa is de belangrijkste havenstad van Italië en de hoofdstad van de provincie Ligurië. Deze streek in het Noordwesten van Italië strekt zich uit van Sanremo (bekend van de wielerklassieker Milaan-Sanremo) in het Westen, tot Cinque Terre in het Oosten. Er zijn niet zo veel geschikte vluchten op Genoa Airport beschikbaar, en de dichtsbijzijnde alternatieven zoals Milaan Malpensa en Pisa zijn eigenlijk alleen goed met een huurauto te doen. Dan nog ben je toch al gauw 2 uur onderweg. Ondanks dat het wat moeilijker cq duurder is om in Genoa te komen is het plannen van een voetbalreis toch zeer de moeite waard: Genoa is immers de stad van 2 roemrijke clubs die tesamen het prachtige 'Stadio Luigi Ferraris' bespelen: Genoa CFC en Sampdoria. Een bezoek aan de derby tussen beide clubs zou daarom wat Forza betreft op de bucket list van elke voetbalreiziger horen te staan.

Luchthavens

Alle luchthavens die geschikt zijn voor een bezoek aan Genua
Luchthaven Genua
Genua 16154, Italië
De luchthaven van Genua ligt op een kunstmatig gebouwd schiereiland voor de kust, en heeft één van de meest bijzondere landingsbanen in Europa. De transfer naar het centrum is met bus of taxi goed te doen. In nog geen 20 minuten kun je al in het historische centrum staan.
Reisduur 15 minuten       Reisafstand 11 kilometer

Lees meer

Stadio Luigi Ferraris

Beide schitterende voetbalclubs uit de havenstad Genua, Sampdoria en Genoa CFC, spelen in het karakteristieke Stadio Luigi Ferraris. Voorheen heette dit stadion nog 'Stadio Marassi'. Maar in 1933 kreeg het stadion de huidige naam, vernoemd naar de voormalig aanvoerder van Genoa. In 1990 was Genua tevens gastheer van 4 WK-wedstrijden. Iedere voetballiefhebber herkent het Stadio Luigi Ferraris aan de karakteristieke rode kolommen in de hoeken van het stadion.

Genua

Hier komt binnenkort meer informatie over de stad, zoals deze ook in uw reisinformatie wordt getoond.