Olympique Lyonnais

Rating: 2 stars Parc Olympique Lyonnais   Lyon, Frankrijk

Voetbalreizen Olympique Lyonnais

Olympique Lyon domineerde in het vorige decennium de Franse Ligue 1. Tussen 2002 en 2008 wonnen 'Les Gones' maar liefst 7 landstitels op een rij. Sindsdien is het woord aan Paris St Germain, maar de fans van Lyon hopen dat de club in het splinternieuwe 'Stade des Lumières' weer om de prijzen mee kunnen doen. Een goede reden voor een bijzondere voetbalreis naar Lyon!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Geen evenementen beschikbaar..

Staat uw gewenste reis er niet bij?
Mocht u een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk uw wensen in. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. We zullen u daarna zo spoedig mogelijk een voorstel op maat doen.

Offerte op maat

Parc Olympique Lyonnais

Het Parc Olympique Lyonnais (officiële naam), ook wel bekend als Grand Stade de Lyon en Stade des Lumières, is een voetbalstadion in Lyon. Het stadion heeft een capaciteit van 59.186 plaatsen. De vaste bespeler van het stadion is Olympique Lyon, dat uitkomt in de Franse Ligue 1. Hiermee verlieten Les Gones na 65 jaar het oude Stade de Gerland. In totaal werden er tijdens het EK 2016 zes wedstrijden in dit stadion afgewerkt, waarvan vier groepswedstrijden, één achtste finale en één halve finale.

Lyon

Hier komt binnenkort meer informatie over de stad, zoals deze ook in uw reisinformatie wordt getoond.

Referenties

Olympique Lyonnais vs. Paris Saint Germain

Reisverslag
Vanaf Brussel naar Lyon gevlogen. Aangezien we vrij laat aankwamen, hebben we besloten een taxi naar ons hotel te nemen. De taxirit duurde een dikke veertig minuten en koste € 65. Voor koffers in de achterbak moet je bij betalen. Het hotel was niet bepaald een voetbal supporters hotel. Hilton Lyon was eigenlijk te luxe. Dit is overigens geen klacht of ik zou moeten vermelden dat een flesje bier van 33 cl uit de koelkast op de kamer € 8,50 kost en een fles mineraal water van 70 cl € 8,=. De ochtend na aankomst maar gelijk aankopen gedaan in de shop onder het Hilton voor normale prijzen. De (trolley) bus stopt voor de deur en heeft een goede aansluiting op het metro netwerk. Een dagticket voor al het openbaar vervoer in Lyon (ticket Liberté voor 24 uur) kost slechts € 4,80 pp. De tickets zijn te koop in de automaat bij de halte, wel zo gemakkelijk. Met de metro is het ook eenvoudig om bij het stadion van OL te komen, Stade de Gerland is namelijk het eindpunt van metrolijn B. Wij hadden zitplaatsen op de lange zijde van de hoofd tribune Jean Jaures. De atmosfeer in het stadion was zeer gezellig met constant gezang van de fanatieke Lyon aanhang gelegen achter het doel. Door de overkapping van de tweede ring hadden wij echter beperkt zicht in het stadion, alleen de contouren van de grasmat waren precies zichtbaar. Dit was wel jammer. De wedstrijd echter was spectaculair. Lyon dacht dat ze al hadden gewonnen met 4-3, maar kregen in blessure tijd toch nog een tegentreffer te verwerken, waardoor de eindstand 4-4 werd. Zeker voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd. In Lyon is genoeg te doen, zeker culinair. In het centrum is een vrij grote shop van OL evenals een shop bij het stadion. Lyon was een geslaagde reis en zeer de moeite waard. Jan Frederik

Door Dhr. Frederik uit Schiedam (NL).