KRC Genk

Rating: 2 stars Luminus Arena   Genk, België

Voetbalreizen KRC Genk

KRC Genk speelt in de fraaie Cristal Arena en heeft één van de grootste toeschouwersaantallen van België. Genk doet normaal gesproken altijd mee om de bovenstaande plaatsen. Geniet van de sfeer bij deze leuke club, net over de Nederlandse grens!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Einde van de lijst bereikt..

Luminus Arena

De Luminus Arena is met 24.604 plaatsen het op drie na grootste stadion van België. Alleen het Koning Boudewijnstadion, het Jan Breydelstadion van Cercle Brugge en Club Brugge en het Stade Maurice Dufrasne van Standard Luik zijn groter. Van 2007 tot 2016 was het stadion bekend onder de naam Cristal Arena. Deze benaming werd gebruikt van 2007 tot 2016. Voordien heette het stadion het Fenixstadion. Bierbrouwer Alken-Maes schonk voor vijf jaar de naam van zijn Limburgse pils, Cristal Alken, aan het stadion. Het was de tweede keer dat een stadion van een Belgische club een commerciële naam kreeg. KV Mechelen ging Genk daar met het Scarletstadion in voor. In juni 2016 veranderde de naam in Luminus Arena, naar sponsor Luminus.

Genk

Genk is de jongste stad van België en heeft voor ieder wat wils. U kunt er heerlijk divers eten, winkelen, genieten van cultuur en het boeiende historisch verleden ontdekken.

Genk is de tweede winkelstad van België. Dat is zeker niet te missen wanneer u door Genk loopt. In de drie winkelcentra Shopping 1, 2 en 3, vindt u een uitgebreide selectie van winkels. Tussen het winkelen door is het gezellig op één van de vele terrasjes. En natuurlijk is er lekker eten. Het is een multiculturele stad en dat ziet u terug in de vele soorten soorten keukens.

Genk heeft een rijke mijngeschiedenis, en daar kunt u meer over te weten komen in de C-mine. Deze voormalige mijn is omgebouwd tot museum en cultureel centrum. Hier beleeft u de mijngeschiedenis van Genk. Mocht u met kinderen gaan, is het “Domein Bokrijk” een aanrader. Niet alleen hebben ze een grote (en gratis toegankelijke) speeltuin, er is ook een openluchtmuseum met dezelfde naam waar u rustig een middag kunt vertoeven.

Referenties

KRC Genk vs. KVC Westerlo

Reisverslag
Als we zeggen, helaas zit de trip naar Londen er weer op, dan zegt dat misschien al genoeg of niet? Nee eigenlijk niet. We hebben weer veel mee gemaakt en dit willen we graag met je delen. Basis van de trip was natuurlijk de geboekte wedstrijd Fulham - Ar

Door Dhr. Brussaard uit Woerden (NL).