KRC Genk

Rating: 2 stars Luminus Arena   Genk, België

Voetbalreizen KRC Genk

KRC Genk speelt in de fraaie Cristal Arena en heeft één van de grootste toeschouwersaantallen van België. Genk doet normaal gesproken altijd mee om de bovenstaande plaatsen. Geniet van de sfeer bij deze leuke club, net over de Nederlandse grens!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Geen evenementen beschikbaar..

Staat uw gewenste reis er niet bij?
Mocht u een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk uw wensen in. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. We zullen u daarna zo spoedig mogelijk een voorstel op maat doen.

Offerte op maat

Luminus Arena

De Luminus Arena is met 24.604 plaatsen het op drie na grootste stadion van België. Alleen het Koning Boudewijnstadion, het Jan Breydelstadion van Cercle Brugge en Club Brugge en het Stade Maurice Dufrasne van Standard Luik zijn groter. Van 2007 tot 2016 was het stadion bekend onder de naam Cristal Arena. Deze benaming werd gebruikt van 2007 tot 2016. Voordien heette het stadion het Fenixstadion. Bierbrouwer Alken-Maes schonk voor vijf jaar de naam van zijn Limburgse pils, Cristal Alken, aan het stadion. Het was de tweede keer dat een stadion van een Belgische club een commerciële naam kreeg. KV Mechelen ging Genk daar met het Scarletstadion in voor. In juni 2016 veranderde de naam in Luminus Arena, naar sponsor Luminus.

Genk

Genk is de jongste stad van België en heeft voor ieder wat wils. U kunt er heerlijk divers eten, winkelen, genieten van cultuur en het boeiende historisch verleden ontdekken.

Genk is de tweede winkelstad van België. Dat is zeker niet te missen wanneer u door Genk loopt. In de drie winkelcentra Shopping 1, 2 en 3, vindt u een uitgebreide selectie van winkels. Tussen het winkelen door is het gezellig op één van de vele terrasjes. En natuurlijk is er lekker eten. Het is een multiculturele stad en dat ziet u terug in de vele soorten soorten keukens.

Genk heeft een rijke mijngeschiedenis, en daar kunt u meer over te weten komen in de C-mine. Deze voormalige mijn is omgebouwd tot museum en cultureel centrum. Hier beleeft u de mijngeschiedenis van Genk. Mocht u met kinderen gaan, is het “Domein Bokrijk” een aanrader. Niet alleen hebben ze een grote (en gratis toegankelijke) speeltuin, er is ook een openluchtmuseum met dezelfde naam waar u rustig een middag kunt vertoeven.

Referenties

KRC Genk vs. KVC Westerlo

Reisverslag
De voetbalreis naar Genk is heel erg goed bevallen. In principe was het maar een uur en vijftig minuten rijden vanaf Utrecht. Vanaf de grens tussen Nederland en België is het maar 17 minuten rijden. Het hotel (NH Genk) heeft overigens een zeer gunstige ligging in het centrum van Genk naast het stadspark. Als je de voordeur uitloopt is er meteen tegenover het hotel een groot winkelcentrum. Dertig stappen en je staat in dit best wel grote winkelcentrum. Als je door het winkelcentrum loopt is er aan de andere kant een klein plein. Op dit plein zijn er een aantal horeca gelegenheden. Als je vervolgens naar de andere kant van het plein loopt is er een tweede winkelcentrum. Aan de andere kant van dit tweede winkelcentrum bevinden zich de leukere restaurants en een redelijk aantal kroegen. Na aankomst (13:30 uur, eerder dan aangegeven) konden we zonder veel problemen meteen inchecken. In vergelijking met de vorige voetbalreis hoefden we onze paspoorten niet te overhandigen en kregen we meteen de sleutels van de kamers. Eenmaal op de kamers hebben we de kaarten voor de wedstrijd uit de koffers gepakt en meteen traditioneel geproost (Jupiler) op het feit dat we eindelijk in Genk waren en naar de wedstrijd konden gaan. Daarna zijn we in de taxi gestapt dat overigens niet zoveel kost (18 euro heen en 15 euro terug) en werden we naar de Cristal Arena gebracht. Eenmaal bij het stadion viel mij op dat in vergelijking met nederlandse wedstrijden er veel meer horeca staat opgesteld om het stadion. Vlakbij iedere ingang van het stadion stond een patatkraam waar je de echte belgische (vlaamse) frieten kan kopen. Nadat we een aantal biertjes hebben gdronken en wat patat hebben gegeten leek het ons een mooi tijdstip om het stadion van binnen te gaan aanschouwen. De ingang konden we eerst niet echt makkelijk vinden. We zaten in vak Z4 naast de spelerstunnel. Als je in dat vak wilt komen moet je (bij Z1 t/m 3 naar binnen), de eerste trap op en kun je als je door het café loopt het vak betreden. Toen we op onze plekken zaten viel ons meteen op dat de plaatsen wel heel erg gunstig waren. Het veld bevond zich op nog geen 5 meter afstand vanaf onze plaatsen. De eerste helft van de wedstrijd was niet echt heel interessant. Westerlo had redelijk veel kansen en maakte Genk het moeilijk. De tweede helft was echter een leuk potje voetbal. Genk scoorde 3 keer en na het fluitsignaal hebben we Mario Been nog gezien en gesproken. Eenmaal terug in de stad hebben we in café Belgiek (een aanrader) nog even met een aantal belgen over de wedstrijd, de Eredivisie en Jupiler pro league gesproken en zijn we daarna terug gegaan naar het hotel. Kortom een prima weekend. Met vriendelijke groet, Christian

Door Dhr. Brussaard uit Woerden (NL).