RSCA Anderlecht

Rating: 2 stars Constant Vanden Stockstadion   Brussel, België

Voetbalreizen Anderlecht

Anderlecht is de absolute topclub van België. In de jaren '80 was Anderlecht een grote naam in Europa en de fans van RSCA hopen dat 'Paars-wit' ook Europees snel weer een rol van betekenis kan gaan spelen. Combineer een dagje in 'Bourgondisch' Brussel met een wedstrijd in het sfeervolle Constant vanden Stockstadion!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Geen evenementen beschikbaar..

Staat uw gewenste reis er niet bij?
Mocht u een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk uw wensen in. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. We zullen u daarna zo spoedig mogelijk een voorstel op maat doen.

Offerte op maat

Constant Vanden Stockstadion

Het Constant vanden Stockstadion draagt de naam van de inmiddels overleden oud-voorzitter van Anderlecht. Vaak wordt het stadion echter ook 'Astridpark' genoemd, verwijzend naar de locatie in het gelijknamige park. Momenteel wordt er hard gewerkt naar een uitbreiding van het in 1917 gebouwde stadion, waardoor Constant van den Stockstadion zelfs een derde ring bovenop de huidige tribunes krijgt.

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België, en omdat ook Europa vanuit Brussel wordt bestuurd noemt men de Belgische stad ook regelmatig “de hoofdstad van Europa”. Brussel ligt maar op een steenworp afstand van Nederland, maar de sfeer is er heel anders. Om te beginnen is de voertaal in de Belgische hoofdstad voornamelijk Frans, maar dat is zeker niet het enige verschil. In Brussel leef je het goede, Bourgondische leven. En daar horen goede restaurants bij, cafés met een keur aan heerlijke Belgische bieren en terrasjes waar u in de zomer tot ’s avonds laat kunt zitten.

Daarnaast vindt u in Brussel alles wat u van een wereldstad mag verwachten. Om te beginnen de “Grote Markt”, een prachtig plein waaraan vele historische panden liggen. Het wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen ter wereld, en wordt zeer gewaardeerd door de vele toeristen. Natuurlijk kan een bezoek aan het wereldberoemde standbeeld van “Manneken Pis” niet ontbreken. Of moet je standbeeldje zeggen? Het standbeeld van het jochie dat onafgebroken urineert is immers maar 58 cm hoog.

Buiten het centrum vindt u het Atomium, een topattractie die door velen als symbool van Brussel wordt beschouwd. In 2006 werd de stalen constructie van negen enorme bollen gerestaureerd, en daarna opnieuw geopend. Ook het “Jubelpark” is een aanrader. Net zoals heel Brussel is het ruim opgezet en er staan grote, protserige bouwwerken, waaronder een grote triomfboog. Voor de liefhebbers is er ook het Stripmuseum. Hier krijgt u een inkijkje in het werk van de beroemdste Belgische striptekenaars, zoals Willy Vandersteen (Suske en Wiske) en Hergé (Kuifje).

Voor een gezellige middag of avond uit gaat u naar “De Marollen”. Dit is een typische volkswijk, die de laatste jaren enorm opgeknapt is. Zeker in het weekend, als de dagelijkse rommelmarkt op het Vossenplein veel bezoekers trekt, is het er erg gezellig. U drinkt er een biertje in één van de vele cafés en geniet van de goede Belgische keuken. Kortom, het Bourgondische leven!

Referenties

RSCA Anderlecht vs. Lierse SK

Reisverslag
Hartelijk dank voor de prima organisatie. Bij volgende gelegenheid nemen wij zeker weer contact op.

Door Dhr. Fritz uit Amstelveen (NL).

RSCA Anderlecht vs. AA Gent

Reisverslag
Om 14.00 uur vertrokken uit Rijswijk en zonder problemen om 16.00 uur bij afslag 14 Anderlecht, ring west Brussel. Ik wist nog van plm 30 jaar geleden dat ik toen parkeerde direkt na de afslag links Bv Sylvain Dupuis, na 100 meter links op een groot parkeerterrein van een overdekt winkelcentrum. En ook nu lukte dat. Deze parking is gratis, terwijl overal rond het Astridpark parkeerverboden dan wel (dik) betaalde parkeerplaatsen zijn. Je loopt in 10 minuten eenvoudig naar het stadion. Er is een ingang aan de Av. Theo Verbeeck voor ticketing. Aansluitend doorgelopen naar de fanshop want even shawl (voor een collega, maar wel eerst zelf gebruiken natuurlijk) en een stropdas gekocht. Tijd voor een hapje en drankje. De afdeling vette hap is overal rond het stadion aanwezig, voor een biertje gingen we naar sportcafe “Le Stade”, recht tegenover de fanshop. Paar lekkere biertjes gedronken en Africa Cup gekeken, aansluitend naar onze plekjes op de tribune. Eerst nog wat foto's geschoten en ons vergaapt aan de schitterende grasmat en toen naar vak N gewandeld. Mooie plekjes, want nog rustig, recht achter / boven het doel. Leuke pot voetbal, mede dankzij snelle openingsgoal van Gent aan de overzijde. Anderlecht scoort nog voor rust twee keer via Jovanovic. Heb deze ondertussen op de site van Anderlecht nog tien keer gezien. De 1e is een schitterend dropshot. Na rust over en weer kansen tot 5 minuten voor tijd Suarez de match beslist. Mede doordat onze auto gunstig geparkeerd staat zijn we na afloop vlot op de terugweg, om 12.00 uur weer thuis. We hebben ons prima vermaakt. Bedankt voor het regelwerk.

Door Dhr. Uphus uit Rijswijk (NL).