AA Gent

Rating: 2 stars Ghelamco Arena   Gent, België

Voetbalreizen AA Gent

AA Gent verliet in 2013 het vertrouwde Jules Ottenstadion voor de prachtige Ghelamco Arena (ook wel 'Arteveldstadion'). De landstitel van 2014 kwam onverwacht, maar de Buffalo's zijn sindsdien in staat om voortaan om de landstitel mee te doen. Boek nu een voetbalreis en zie AA Gent live!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Einde van de lijst bereikt..

Ghelamco Arena

De Ghelamco Arena (in de volksmond ook wel Arteveldetadion geheten) verving in 2013 het oude Jules Ottenstadion. Dit prachtige stadion is de thuishaven van AA Gent en heeft een capaciteit van 20.000 zitplaatsen. Al na 2 jaar in dit nieuwe stadion werd AA Gent voor het eerst landskampioen van België (2015).

Gent

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen, en ligt slechts op een paar uur rijden of treinen van Nederland. Het heeft een compact, historisch centrum met gildenhuizen, kerken, kathedralen, een middeleeuws kasteel en prachtige grachten. Een relaxte, studentikoze stad met oude en hippe cafés en veel restaurants. Gent is een fantastische stad voor een stedentrip, en trekt jaarlijks vele toeristen.

Een wandeling door het centrum van Gent is een wandeling door de tijd. Je komt gebouwen tegen van de veertiende eeuw tot nu. Eyecatcher van de stad is de beroemde torenrij, besteaande uit de Sint-Baafskathedraal, het Belfort en de Sint-Niklaaskerk. Ook de moeite waard is de Gravensteen, het middeleeuwse kasteel van de stad. Daar moet je zeker even naar binnen.

In de stad hangt een hele positieve sfeer. Niet voor niets wijken veel Nederlandse studenten uit naar deze relaxte, vrolijke stad. In de zomer zit jong en oud aan de Graslei in de oude haven, de mooiste straat van Gent. Overdag geniet je in Gent op één van de vele terrassen, maar natuurlijk is er ook ’s nachts van alles te doen. Er zijn tientallen cafés en restaurants, op diverse plekken in het oude centrum. U drinkt er heerlijke Belgische biertjes, kletst elkaar de oren van het hoofd en vergeet dat er zoiets als een sluitingstijd bestaat. Geniet ervan!

Referenties

AA Gent vs. KV Mechelen

Reisverslag
4 dagen naar Rome waren geweldig! We hebben er een extra dag aan toegevoegd omdat we graag wat meer van Rome zelf wilden zien, maar zelfs die ene dag was niet genoeg om alles daar te kunnen zien, wat een superstad! De reis erheen was goed geregeld, fijn d

Door Dhr. Bossers uit Alkmaar (NL).