AA Gent

Rating: 2 stars Ghelamco Arena   Gent, België

Voetbalreizen AA Gent

AA Gent verliet in 2013 het vertrouwde Jules Ottenstadion voor de prachtige Ghelamco Arena (ook wel 'Arteveldstadion'). De landstitel van 2014 kwam onverwacht, maar de Buffalo's zijn sindsdien in staat om voortaan om de landstitel mee te doen. Boek nu een voetbalreis en zie AA Gent live!
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Toon resultaten

(0) voetbalreizen gevonden

Filter de resultaten

Geen evenementen beschikbaar..

Staat uw gewenste reis er niet bij?
Mocht u een wedstrijd willen bezoeken die niet in dit overzicht staat, ga dan naar de pagina "Offerte op maat" en vul zo concreet mogelijk uw wensen in. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. We zullen u daarna zo spoedig mogelijk een voorstel op maat doen.

Offerte op maat

Ghelamco Arena

De Ghelamco Arena (in de volksmond ook wel Arteveldetadion geheten) verving in 2013 het oude Jules Ottenstadion. Dit prachtige stadion is de thuishaven van AA Gent en heeft een capaciteit van 20.000 zitplaatsen. Al na 2 jaar in dit nieuwe stadion werd AA Gent voor het eerst landskampioen van België (2015).

Gent

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen, en ligt slechts op een paar uur rijden of treinen van Nederland. Het heeft een compact, historisch centrum met gildenhuizen, kerken, kathedralen, een middeleeuws kasteel en prachtige grachten. Een relaxte, studentikoze stad met oude en hippe cafés en veel restaurants. Gent is een fantastische stad voor een stedentrip, en trekt jaarlijks vele toeristen.

Een wandeling door het centrum van Gent is een wandeling door de tijd. Je komt gebouwen tegen van de veertiende eeuw tot nu. Eyecatcher van de stad is de beroemde torenrij, besteaande uit de Sint-Baafskathedraal, het Belfort en de Sint-Niklaaskerk. Ook de moeite waard is de Gravensteen, het middeleeuwse kasteel van de stad. Daar moet je zeker even naar binnen.

In de stad hangt een hele positieve sfeer. Niet voor niets wijken veel Nederlandse studenten uit naar deze relaxte, vrolijke stad. In de zomer zit jong en oud aan de Graslei in de oude haven, de mooiste straat van Gent. Overdag geniet je in Gent op één van de vele terrassen, maar natuurlijk is er ook ’s nachts van alles te doen. Er zijn tientallen cafés en restaurants, op diverse plekken in het oude centrum. U drinkt er heerlijke Belgische biertjes, kletst elkaar de oren van het hoofd en vergeet dat er zoiets als een sluitingstijd bestaat. Geniet ervan!

Referenties

AA Gent vs. KV Mechelen

Reisverslag
Wij hebben gigantisch genoten. Allereerst complimenten voor de hotelkeus. Het hotel (NH Gent Belfort) was zeer goed. Midden in het centrum van Gent. Gent is een zeer leuke stad waar alles op loopafstand te bereiken is (behalve het stadion). Het is een levendige stad met voor ieder wat wils. Leuke terrassen en leuke uitgaansmogelijkheden. Ook kan je overal in Gent goed eten. Tijdens ons verblijf hebben wij een rondleiding door bierbrouwerij Gruut gehad. Het is een kleine brouwerij waar speciaalbieren worden geproduceerd. Bij deze rondleiding hoort natuurlijk een proeverij. Ook zouden we een rondvaart gaan ondernemen alleen deze hebben we vanwege de avond ervoor niet gehaald (5 uur 's ochtends thuis en de rondvaart was gepland om 10.30 uur). De voetbalwedstrijd was van een laag niveau, maar dit mocht de pret niet drukken. Het stadion is oud maar zeer gezellig. Het ruikt echt naar voetbal. Het stadion grenst aan een volkswijk. vanuit het centrum kan je het beste een bus nemen richting het stadion dat is leuk om te doen omdat de bus steeds voller raakt met supporters van Gent. Na de busrit moet je nog een kleine 5 minuten lopen richting het stadion. Bij aankomst stonden de supporters gezellig bij de kroeg van de Buffalo's. Erg gezellig. Wij hadden kaarten op de hoofdtribune aan de lange zijde. Direct aan het veld eigenlijk de beste plaatsen in het stadion. In de rust gezellig een biertje gedronken in de business club. In vergelijking met wat wij als AZ supporters kennen lijkt het heel erg op de tijd dat AZ nog in de Alkmaarder Hout speelde. Erg ouderwets, lekker kneuterig en smerige WC's. Zoals het hoort dus. De supporters van Mechelen hebben de hele wedstrijd gezongen en waren wat uitbundiger dan de supporters van Gent (misschien wel omdat Mechelen op winst stond). Ook kwamen we Johan Boskamp tegen en natuurlijk mee op de foto geweest. Verder nog een aantal scouts, onder andere van PSV en Utrecht. Maar wat die kwamen doen weten we nog steeds niet, want het niveau was bedroevend. Al met al is Gent een echte aanrader, niet alleen vanwege de sfeer rond het voetbal, maar juist ook omdat de stad geweldig is. Groet, Geert Bossers

Door Dhr. Bossers uit Alkmaar (NL).